UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MURAT ÖVÜÇ'E ‘DALGA DALGA’ TEPKİSİ!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendi yörelerine ait olan "Denizin dibinde Hatçem" türküsünü sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün "Dalga dalga" adıyla yeniden yorumlamasına "Hatçem' türküsünün kurban edildiğini görmeye yüreğimiz dayanmadı" ifadeleriyle karşı çıktı.

MURAT ÖVÜÇ'E ‘DALGA DALGA’ TEPKİSİ!

Teke yöresinin ölümsüz eseri "Hatçem" türküsünü orijinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tepki gösterdi.Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz "Denizin Dibinde Hatçem" türküsünü ilk önce orijinalini çaldırdıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

"BU TÜRKÜNÜN ASLINA UYGUN OLARAK BİR KEZ DAHA SÖYLENMESİ GEREKİRDİ"

Ercengiz, popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; "Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkü defalarca önemli halk müziği sanatçılarımız tarafından aslına uygun icra edilmiş olsa da bir kez daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi.

"YÜREĞİMİZ DAYANMADI"

Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde 'Hatçem' türküsünün de kurban edildiğini bir Burdurlu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere aktarmak çok kıymetli ağıt havasında hazin bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu.

"TÜRKİYE HALKINI KÜLTÜR EZGİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM"

Tüm Burdur halkını Türk halk müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Son Güncelleme: 18.06.2020 19:42:01
ETİKETLERmurat övüç  sosyal medya  dalga dalga