UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA'DA ÇOK KÖTÜ SENARYO!

AB'de işsizlik oranı mart ayında yüzde 6,4'le 12 yılın en düşük seviyesine gerilerken bir çok ülkede salgının tepe noktasına gelinmek üzereydi. Sonucunda ise bir ay sonra işsizlik oranı birlik genelinde yüzde 6.6'ya yükseldi. 0.2'lik fark son yıllarda görülen en yüksek artış oldu.

AVRUPA'DA ÇOK  KÖTÜ SENARYO!

Euronews'in haberine göre ekonomik etkiyi en hafif darbeyle atlamak için bir dizi önlemler alan hükümetler, işçi çıkarmayan firmalara çalıştıramadığı personelin maaşlarının bir kısmını ödeyerek işsizlik patlamasını önlemeye çalıştı. Devlet desteği ile salgının ekonomik etkisi arasındaki uçurum o kadar derin ki, kurtama paketleri yüz binlerce kişiyi kurtarmaya yetmedi.

Peki Avrupa'da hangi şirketler ne kadar küçülmeye gidecek, kaç çalışanını Covid-19 nedeniyle işten çıkarak?

İngiliz petrov devi BP, 8 Haziran'da yapılan bir açıklama ile 10 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Salgın, talebi düşen petrolün fiyatlarının da düşmesine neden olmuştu. Şirketin CEO'su Bernard Looney'in personele yolladığı bir elektronik postada, işten çıkarmaların bu yıl başlayacağı yazdı. Bilgilendirmede hangi departmanların durumdan etkileneceği belirtilmese de görevine son verileceklerin çoğunun ofis çalışanı olduğu, saha personelinin ise korunacağı yazdı.

Son Güncelleme: 27.06.2020 12:02:45
ETİKETLERab