UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYAYI ÜRKÜTEN SAVAŞ GELİŞMESİ!

Dünyayı sarsan corona virüs salgını nedeniyle tüm okları üzeriene çeken Çin'i şoke eden bir gelişme yaşandı. Hindistan, Çin sınırına füze savunma sistemi konuşlandırdı. İşte dünyayı endişelendiren tüm sıcak gelişmeler...

DÜNYAYI ÜRKÜTEN SAVAŞ GELİŞMESİ!

Uzun zamandır sıcak temasların yaşandığı bölgede Hindistan, Çin ile yaşanan sınır çatışmasının ardından Himalaya Dağları’ndaki Ladakh’a karadan havaya füze savunma sistemi yerleştirdi.

Times of India gazetesindeki habere göre, yetkililer, Çin savaş uçağı ve helikopterlerinin yol açacağı bir sorunun önlenmesi için bölgeye Hindistan ordusunun savunma sistemlerinin yerleştirildiğini belirtti.

Hindistan’ın adımı, Çin’in, iki ülke arasındaki Fiili Kontrol Hattı (LAC) boyunca savaş uçağı ve helikopterlerinin faaliyetlerini artırmasının ardından geldi.

"Akash (Gökyüzü)” isimli orta menzilli karadan havaya füze savunma sistemi yerli olarak Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü (DRDO) tarafından geliştirildi.

Bölgede gerilimi yükselten süreç

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya neden olan ve bölgede tansiyonu yükselten süreç, Çin askerlerinin mayıs başında üç noktadan Ladakh bölgesine girmesi, burada çadır ve askeri karakollar kurmasıyla başlamıştı.

 

Son Güncelleme: 28.06.2020 09:02:42
ETİKETLERÇİN  SAVAL  FÜZE