UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ FENOMENE OPERASYON!

Sahte hesaplarla Instagram kullanıcılarını dolandıran Nijeryalı sosyal medya fenomeni Raymond Abbas Dubai’de 30 milyon sterlin ile yakalandı

ÜNLÜ FENOMENE OPERASYON!

Bilgisayarında 2 milyon e-posta adresi bulunan Nijeryalı sosyal medya fenomeni Raymond Abbas (38) sahte hesaplarla Instagram kullanıcılarını dolandırmakla suçlanıyordu. Raymond Abbas, Dubai’de yakalandı. Valizlerindeki 30 milyon sterlin ile yakayı ele veren Abbas’ın, Instagram’da lüks paylaşımlar yapma vaadiyle sosyal medya kullanıcılarını dolandırdığı ifade edildi.

Instagram’da “Hushpuppi” kullanıcı adıyla bilinen ve 2.4 milyon takipçiye sahip olan  Raymond Abbas’ın,  Dubai’deki daireye FBI (ABD polis teşkilatı) ve INTERPOL (Uluslararası polis teşkilatı) tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirildiği bildirildi. Instagram’da lüks hayat fotoğrafları yayınlayan fenomenden, dolandırdığı çok sayıda sosyal medya kullanıcısının şikâyetçi olduğu bildirildi.

Raymond Abbas’ın yakalandığı operasyonda 30 milyon sterlinin yanı sıra lüks arabalar da ele geçirildi. Operasyonda yer alan bir FBI yetkilisi, “Abbas sosyal medyadaki kurbanlarının kredi kartı bilgilerini çalıyordu. Bu kartlarla çektiği paraları aktarmak için de ünlü şirketler ve bankalar adına sahte web siteleri oluşturuyordu. Böylelikle farklı ülkelerdeki sosyal medya kullanıcılarını dolandırıyordu” dedi. Abbas’ın Avrupa, Amerika ve Nijerya’da 350 milyon sterlinlik bir dolandırıcılık ağı kurduğu iddia ediliyor.

Son Güncelleme: 30.06.2020 10:23:59
ETİKETLERFENOMEN  DOLANDIRICI