UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA KAPANMIYOR!

Sosyal medya tartışmalarında önemli gelişme!.. Facebook grubu Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etti ve harekete geçti!.. Bu durumda yeni çıkacak kanunla sosyal medya nasıl olacak?.. Kanunla beraber lisans zorunluluğu geliyor. Önüne gelen, İnstagram, Facebook, YouTube’da haber kanalı, sitesi v.s açamayacak. Ayrıca hakaret’e diğer ülkelerdeki gibi hapis cezası geliyor.

SOSYAL MEDYA KAPANMIYOR!

Sosyal Medya kapanacak mı, kapanmayacak mı tartışmalarında sona gelindi.

Çünkü bu kapanma olayında esas konu sosyal medya devlerinin üzerineydi. Türkiye’de temsilcilik açmıyor ve sorumluluk almıyorlardı. Ve Facebook’un Türkiye’deki geliri çok düşük olduğu için Facebook’un Türkiye’de temsilcilik açmayacağı düşünülüyordu. Fakat Facebook’un en tepesinden gelen talimatla büro açılması için harekete geçildiği öğrenildi. Böylece kapanma olayı ortadan kalktı. (Facebook ve İnstagram)

Facebook’un Fransa, Almanya, Amerika ve Hindistan’da çıkan yeni kanunlardan sonra Türkiye’nin net bir tavır sergilemesi yüzünden U dönüşü yaptığı öğrenildi. Ve hatta bir kapanma durumunda Türkiye’nin diğer ülkelere emsal teşkil etmesinden endişe duyulduğu ileri sürüldü.

Ancak sosyal medyada bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Örneğin artık kimse kimseye, küfür, hakaret yazamayacak, iftira atamayacak. Direkt hapis cezaları verilecek. Ve bu kişilerin bulunması için tüm sosyal medya platformları yardımcı olacak. Ayrıca önüne gelen örneğin YouTube’da ekonomi kanalı v.s açamayacak, İnstagram, YouTube ve Facebook’ta haber kanalı, sitesi v.s kuramayacak. Çünkü bunları yapması için de yeterlilik aranacak, RTÜK’ten lisans almaları şart olacak. Kanun, sadece Facebook, İnstagram değil, YouTube, Twitter, Tiktok v.s’yi de, kısaca hepsini kapsıyor.

Bu kanunla beraber, diğer ülkeler gibi her şey kayıt altına alınacağı için ciddi miktarda bir vergi ödeme devri başlayacak.

RTÜK, tüm takibi kendisi yapmayacak. Lisans verdiği kurumlar içine girmek durumunda olacak çeşitli mecralar, otomatikman o kurumların iç denetimine tabi olacak ve bu şekilde yayın yapabilecek. Çünkü RTÜK’e karşı o kurumlar mesul olacak.  

Son Güncelleme: 6.07.2020 11:28:08
ETİKETLERinstagram  facebook  twitter  youtube  tiktok  sosyal medya