UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU KARELER DÜNYAYI ŞOKE ETTİ

ABD ve Çin arasında gerginlik artar ve ipler iyice gerilirken gelen hamle herkesin ağzını açık bıraktı.

BU KARELER  DÜNYAYI ŞOKE ETTİ

Zaten bozuk olan iki ülke arasındaki ilişkiler ABD'nin Coronavirüs salgını yüzünden Çin'i suçlaması ve yaptığı açıklamalar yüzünden iyice gerilmişti.

ABD donanması bu gergin ortamda yaptığı bu manevrayla dünyayı şaşkınlığa uğrattı.

Tüm haber ajanslarının ilk sırada geçtiği fotoğraflarda ABD donanmasından iki savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nde adeta gövde gösterisi yaptığı görülüyor.

USS Nimitz ve USS Ronald Reagan adındaki iki uçak gemisi Güney Çin Denizi'nde büyük bir tatbikat gerçekleştirdiler.

ABD'nin yabancı sularda bu kadar büyük çaplı bir tatbikatı en son 2014 yılında yaptığı biliniyor.

ABD'nin bu hamlesinin Çin devlet medyasının birkaç gün önce yaptığı 'İstersek ABD'nin uçak gemilerini anında yok edebiliriz.' tehdidinden sonra gelmesi de manidar olarak yorumlandı.

ABD'nin savaş gemileriyle yaptığı gövde gösterisi ve fotoğraflarının yayınlanmasının hemen ardından Çin devletine yakınlığıyla bilinen Global News kanalı da sosyal medya hesaplarından ülkenin sahip olduğu füzeleri paylaşarak gözdağı verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Çin Denizi'nde yaptığı bu gövde gösterisinin iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltmek için özel olarak planlandığını iddia etti.

Çinli yetkililer ABD'nin bölgede bir gerginlik yaşanmasını istediğini de sözlerine eklediler.

The USS Nimitz ve USS Ronald Reagan savaş gemilerine tatbikatta donanmadan başka gemiler de eşlik etti.

Savaş gemilerinin F-18 savaş uçaklarını ve B52 bombaları taşıdığı açıklandı.

ABD başkanı Donald Trump yeni tip Coronavirüs salgını başladıktan sonra Çin'i baş sorumlu ilan etmiş ve Çin'i, kendileriyle ticari bir savaşa girmekle tehdit etmişti.

ABD yönetimi Çin'i Coronavirüs salgınından çıkar sağlamaya çalışmakla ve Güney Çin Denizi gibi bölgelerde hak iddia etmekle suçlamıştı.

ABD'nin tatbikat yapan donanma gemilerinin yakınında bekleyen Çin donanmasına ait gemiler de tüm harekatı yakından takip ettiler.

Takbikatta kullanılan savaş uçakları savaş gemilerinden havalandıktan sonra ABD'nin Guam'daki Andersen Hava Üssü'ne yollandılar.

Son Güncelleme: 8.07.2020 09:32:09
ETİKETLERABD  ÇİN