UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EVDE İYİ HİSSETMENİZ İÇİN 5 TAVSİYE

Evde çokça vakit geçirdiğimiz bu zamanlarda, hem fiziksel ve ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissetmek hem de zamanınızı daha verimli kullanmak için bazı şeylere dikkat etmelisiniz.

EVDE İYİ HİSSETMENİZ İÇİN 5 TAVSİYE

Bu basit gibi görünen tavsiyeleri uygulayarak kendinizi evde çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Beslenme düzeninize dikkat edin

İlk kural beslenme düzenine dikkat etmek. Peki bununla neyi kast ediyoruz? Tabii ki öğün sayılarınızı ve neler yediğinizi... Özellikle evde geçirdiğiniz zaman arttığı ve hareketliliğiniz, günlük hayatınıza göre azaldığı için aldığınız karbonhidrat ve kalori miktarına normalden fazla dikkat etmelisiniz. Özellikle sizi rahatsız edebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca, her boş anınızda mutfağın yolunu tutmayı aklınızdan çıkarmalısınız :)

Egzersiz yapmaya önem verin

Evdeyken hareketliliğiniz azalsa da vücudunuzu esnetebilecek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ölçüde egzersiz yapmaya özen gösterin. Eğer bu konuda yeterli bilginiz varsa günlük planınızı kendiniz yapabilirsiniz; yoksa çevrimiçi kanalları üzerinden verilen ücretsiz kurslara katılabilir ve uzman tavsiyelerine göre hareket edebilirsiniz. Buradaki püf nokta ise bu programlara disiplinli bir şekilde uymak.

Çalışma saatlerinize uyun

Evde olsanız da işleriniz devam ediyor, bunu unutmayın. Bu sebeple çalışma saatlerinize uymaya özen gösterin. Bu sayede işlerinizi daha verimli bir şekilde halledebilirken evde olmaya da kolaylıkla adapte olabilirsiniz. Ayrıca çalışma saatlerine uymak diğer tavsiyeleri yerine getirmenizde de zaman planlaması açısından size yardımcı olur.

Kendinizi rahatlatmaya vakit ayırın

Sosyal hayatınızda olduğu gibi evdeyken de kendinizi rahatlatmak için zevklerinize göre farklı aktiviteler, eğlenceler bulmayı unutmayın. Kitap okumak, film/diz seyretmek, oyun oynamak, yemek yapmak, bitki bakımı yapmak, dans etmek; rahatlamanıza katkı sağlayacaktır. Gün içinde ne kadar vakit ayıracağınıza kendiniz karar vermelisiniz.

Uyku düzeninizi koruyun

En sonda yazsak da belki de en önemlisi ve gün içindeki verimliliğinizi, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak temel şey uyku düzeninizi korumanız ve kaliteli uyuyabilmenizdir. Normale göre fazla erken veya geç uyumak, tüm yaşam döngünüzü değiştirebileceği gibi kendinizi iyi hissetmenize engel olabilir. Bu nedenle her zamanki gibi rutin uyku düzeninizi bozmamak elinizi kuvvetlendirecektir.

Son Güncelleme: 10.07.2020 15:17:16
ETİKETLERev  beslenme  sağlık