UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAN DONDURAN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Fort Hood askeri üssünde Nisan ayında kaybolan 20 yaşındaki uzman çavuş Vanessa Guillen'in vahşice öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Dünyanın konuştuğu cinayet soruşturması kapsamında tutuklanan 22 yaşındaki Cecily Aguilar'ın anlattıkları kan dondurdu.

 KAN DONDURAN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

ABD'dedi Fort Hood askeri üssünde Nisan ayında ortadan kaybolan 20 yaşındaki uzman çavuş Vanessa Guillen cinayetiyle ilgili korkunç detaylar ortaya çıkıyor.

Uzman çavuş Vanessa Guillen cesedi geçtiğimiz günlerde bulunmuştu. Cinayet, ABD'nin en büyük askeri üslerinden birinde işlenmesi ve Guillen'in ölümünden önce bir başka asker hakkında cinsel tacize uğradığını iddia etmesi nedeniyle ülkede gündem oluşturdu.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Killeen kentinde yaşayan 22 yaşındaki Cecily Aguilar, Vanessa Guillen'in 20 Nisan'da ortadan kaybolmasıyla bağlantılı olarak tutuklandı.

Aguilar, 20 Temmuz'da Aaron Robinson'ın polis güçleri etrafını sardığı sırada kendisini öldürdüğü 1 Temmuz günü tutuklandı. Robinson ya Aguilar'ın eski sevgili oldukları bildirildi.

Robinson'ın onu işten aldığını, Guillen'in cesedini gösterdiğini ve birlikte birkaç gün boyunca cesedi birden fazla yöntemle ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Aguilar, soruşturmayı sürdüren polislere yaptığı itirafta, Robinson'ın Fort Hood'un silah odasında Guillen'e çekiçle vurduğunu söyledi. Ardından Vanessa Guillen'in cansız bedenini taşımak için bir kutuya koyduğunu anlattı.

Guillen'in ortadan kaybolmasından iki gün sonra Aguilar, mini kot şort ve dekolteki bir tişört giydiği bir dizi selfie çekerek sosyal medyada paylaştı.

Instagram'da yaptığı paylaşımlarda, "karanlık", sırlar" ve "ateşe ateşle cevap vermek"ten bahseden notlar yayınladı.

Aguilar'ın eski bir arkadaşı İngiliz The Sun gazetesine Aguilar'ın 'çok kötü bir çocukluk' geçirdiğini ve 'özellikle erkekler tarafından kolayca manipüle edildiğini' söyledi.

İsmini vermek istemeyen kaynak, "Kendi isteğiyle yapıyormuş ve lidermiş gibi görünmeye çalışırdı, ama erkeklere gelince onları memnun etmek için elinden geleni yapar ve kolayca kandırılırdı" ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen kaynak, "Kendi isteğiyle yapıyormuş ve lidermiş gibi görünmeye çalışırdı, ama erkeklere gelince onları memnun etmek için elinden geleni yapar ve kolayca kandırılırdı" ifadelerini kullandı.

Aguilar, soruşturmayı yürüten polis ekiplerine, Vanessa Guillen'in cansız bedeninin uzuvlarını kestikten sonra yakmaya çalıştıklarını, ancak cesedin tamamen yanmadığını söyledi.

Sosyal medyada düzenlenen kampanyalarla askeri görevdeyken cinsel tacize uğrayanlar yaşadıklarını anlatırken, konuyla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılması için kampanyalar başlatıldı.

Cinayetle ilgili yapılan ilk değerlendirmeler, Guillen'in çekiçle kafasına vurularak öldürüldüğünü ve daha sonra cesedinin parçalara ayrıldığını ortaya koymuştu.

Guillen ailesinin avukatı Natalie Khawam, ABD basınına yaptığı açıklamada, genç kadının kimliğinin diş kayıtlarından tespit edilemediğini ve kimlik tespiti için örneklerin başka bir eyalete gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Ailesi, Guillen'in kaybolmadan üç hafta önce annesine üs içerisinde cinsel tacize uğradığını ve başka bir uzman çavuş tarafından takip edildiğini söylediğini açıkladı.

Açıklamada, Guillen'in korktuğunu belirttiği ancak annesinin ısrarla sormasına rağmen kendisini taciz eden kişinin kim olduğunu söylemediği ifade edildi.

Soruşturmada son durum ne?

Soruşturmada, Guillen'in 20 yaşındaki uzman çavuş Aaron Robinson tarafından üs içerisinde bir çekiçle kafasına defalarca vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

Fort Hood üssünden 30 Haziran'da kaçtığı belirlenen Robinson'ın intihar ettiği açıklandı. Olayla ilgili olarak Robinson'ın 22 yaşındaki kız arkadaşı Cecily Aguilar, delil karartma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Savcılık'tan yapılan açıklamada, Guillen'in kaybolmasıyla ilgili ordu içinde açılan soruşturma kapsamında hem Robinson'ın hem de Aguilar'ın ifadesinin alındığını ancak olayla bağlantıları olmadığına hükmedildiği belirtildi.

Son Güncelleme: 12.07.2020 23:59:15
ETİKETLERABD  CİNAYET  ASKER