UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"CORONAVİRÜS SALGININDA HER ŞEY KÖTÜYE GİDECEK!"

ABD Başkanı Donald Trump aylar sonra Beyaz Saray'da Covid-19 konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Trump'ın basın toplantısında yaptığı "Salgında durum giderek kötüleşecek" açıklaması dikkat çekti.

"CORONAVİRÜS SALGININDA  HER ŞEY KÖTÜYE GİDECEK!"

ABD Coronavirüs salgınında en ağır bilançonun yaşandığı ülke olmaya devam ederken başkan Donald Trump düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

ABD'de yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 580 artarak 143 bin 891'a yükseldi.

Covid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 64 bin 84 artışla 3 milyon 963 bin 495'e ulaştı.

ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan araştırmada, ülkenin bazı eyaletlerindeki Covid-19 vaka sayısının mevcut resmi kayıtların çok üstünde olduğu ve vakalarının açıklanan resmi verilerden 2 ila 13 kat fazla olabileceği belirtildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Trump, yaklaşık 3 ay aranın ardından Beyaz Saray'da Covid-19 konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı süresince Covid-19 için "Çin virüsü" tabirini kullanması dikkat çeken Trump, ülkenin özellikle güney bölgelerinde artan vakaları kontrol altına almak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Covid-19'a karşı bir tedavi ve aşı geliştirilmesi için çalıştıklarının altını çizen Trump, "Bu salgında yiten her yaşam için yas tutuyoruz. Onların anısına, bir aşı geliştireceğimize söz veriyorum. Bu virüsü yeneceğiz. Aşı ve tedavi geliştirme konusunda gayet iyi gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ülkede bazı bölgelerde durumun iyiye gitmesine rağmen, hala çok fazla sorun yaşayan yerler de olduğuna işaret ederek, "Bu salgın ne yazık ki daha iyi bir hal almadan önce daha da kötüleşecek. Bunu söylemeyi sevmiyorum ama gerçek bu." diye konuştu.

Trump'ın basın toplantısında yalnız olması ve konu Covid-19 olmasına rağmen yanında hiçbir yetkili sağlık uzmanı bulundurmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Trump’ın Coronavirüs basın toplantıları, Nisan ayında insanlara dezenfektan enjekte etmeyi önerdiği toplantıdan kısa bir süre sonlandırılmıştı ve üç aydır gerçekleştirilmiyordu.

Daha önceki konuşmalarında maske takılması konusunda tartışmalı ifadeler kullanan Trump, bugünkü basın toplantısında farklı ifadeler kullanarak, "Sosyal mesafeyi koruyamayan herkesten maske takmasını istiyoruz. Bunu sevin ya da sevmeyin, maskenizi takın. Bunun bir etkisi olacaktır." ifadesine yer verdi.

Kendisinin maske takmak ile ilgili bir sorunu olmadığını vurgulayan Trump, "Maske takmaya artık alışıyorum. Aklınıza vatanseverliği getirin, belki bu işe yarayacaktır." görüşünü paylaştı.

Son Güncelleme: 22.07.2020 12:34:34
ETİKETLERdonald trump  trump