UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜĞÜNLERLE İLGİLİ YENİ KARAR!

Aksaray’da korona virüse karşı valilik tarafından ek bir karar alınarak 65 yaş üstü vatandaşların birinci derece akrabaları hariç diğer düğün törenlerine katılması ve sahnede gelin damat dışında hiç kimsenin oyun oynaması yasaklandı.

DÜĞÜNLERLE İLGİLİ YENİ KARAR!

 Aksaray’da korona virüse karşı valilik tarafından ek bir karar alınarak 65 yaş üstü vatandaşların birinci derece akrabaları hariç diğer düğün törenlerine katılması ve sahnede gelin damat dışında hiç kimsenin oyun oynaması yasaklandı.

Aksaray Valiliğinden yapılan açıklamada, “Covid-19 salgınının yayılma hızını kontrol altına almak amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Aksaray’da düğün törenleri için ek kararlar alındı. Alınan kararlarda il genelinde yapılan bütün düğün törenlerine 65 yaş üstü vatandaşların birinci derece akrabaları hariç diğer düğün törenlerine katılmalarının kısıtlanmasına karar verildi” denildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Hıfzıssıhha Kurul Kararları doğrultusunda Aksaray'da yapılacak düğün törenleri ile ilgili ek kararlar alındığını duyurdu. Bakanlık genelgeleri ve kurul kararlarında belirtilen tedbirlere uyulması kaydıyla düğün törenlerinin yapılmasına izin verildiği belirtilen açıklamada gelinen aşamada Covid-19 salgını ile mücadelede virüsün yayılma hızının kontrol altına alınması toplum sağlığının korunmasına yönelik kurulun düğün törenleri ile ilgili ilave kararlar alındığı yeni alınan tedbirler kapsamında il genelinde yapılan bütün düğün törenlerinin 2 saat içerisinde yapılacağı bildirildi. 65 yaş üstü vatandaşların birinci derece akrabaları hariç diğer düğün törenlerine katılmalarının kısıtlanması ve anılan düğün törenlerinde gelin ve damat haricinde sahnede törene katılanların oyun oynamasının yasaklanmasına karar verildiği bildirilen açıklamada, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın alınan kararlar çerçevesinde eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanacağı, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 15.08.2020 19:33:48
ETİKETLERaksaray  düğün  kısıtlama