UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TESTİ POZİTİF ÇIKIP İŞE GİDENLER VAR

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, pozitif diye eve gönderilen, evde kendisini izole etmesi istenilen hastaların dışarıda dolaşmalarının vaka artışının hızlanmasına neden olduğunu söyledi.

TESTİ POZİTİF ÇIKIP İŞE GİDENLER VAR

Konya, Coronavirüs vaka artış oranlarında, iller arasında ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Kentte, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından birçok tedbir alınmasına rağmen halkın özellikle maske ve mesafe kurallarına gereken önemi vermediği gözleniyor.

'POZİTİF KİŞİLERİN İŞE GİTTİĞİ YÖNÜNDE İHBARLAR ALIYORUZ'

Konya'daki vaka artışının perde arkası: "Testi pozitif çıkıp işe gidenler var"Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen bazı kişilerin işe gitmeye devam ettiğini belirten Çetin, "Şu anda pozitif olan, PCR sürüntüsü pozitif olan insanların işlerine gittikleri yönünde ihbarlar almaya başladık. Doktor arkadaşlarımızdan bize bu yönde bildirimler oluyor. Biz de Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'mıza bunları bildirerek dolaylı olarak ihbar etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Toplu organizasyonların da vaka artışında önemli etken olduğunun altını çizen Çetin, "Daha çok vakaların bu tür toplu organizasyonlardan sonra ortaya çıktığını vatandaştan aldığımız bilgiler sonucunda öğrenmiş oluyoruz. Sayın valimize de teklif ettim. Cenazelerin vakit namazlarından sonra defnedilmesini yasaklamak gerekiyor. Cenazeleri 15-20 kişi ile sınırlandırmak gerekiyor. Bazı toplum liderleri veya saygıdeğer insanların vefatında herkesin onun cenazesine katılma alışkanlığından vazgeçilmesi gerekiyor. Eski alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Bu tür kalabalıklarla maalesef bulaş çok daha fazla oluyor" dedi.

Son Güncelleme: 18.08.2020 09:57:28
ETİKETLERkonya