UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YEMEKSEPETİ'NDE TACİZ SKANDALI!

Sosyal medya, Yemeksepeti'nin alt markası olan Banabi'nin deposunda yaşanan skandal olay ile çalkalanıyor. Konunun taraflarından açıklamalar peş peşe gelirken Yemeksepeti ve şirketin üst düzey yöneticisi Nevzat Aydın, Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı.

YEMEKSEPETİ'NDE TACİZ SKANDALI!

Yemeksepeti'nin İstanbul Maltepe'de bulunan Banabi deposunda 14 yaşındaki bir kız çocuğu D.K. isimli çalışan tarafından taciz edildi. Deponun bulunduğu mahallede yaşayan çocuk, 3 çalışanın yanına giderek yaşadığı tacizi anlattı. Çalışanlar durumu bölge sorumluları, müdürlere ve şeflerine iletti ve kamera kayıtları incelendi.

Çalışanlar, süreci şöyle aktardı: "Biz olayı ortaya çıkardıktan sonra bize uzaklaştırma verdiler. Bu süre içinde bizi tekrar depoya çağırıp '25/2 madde'sinden işten çıkaracaklarını, sicilimize işlememesi için istifa etmemizi söylediler. Biz durumu kabul etmeyince hiçbir alacağımızın olmadığına dair kağıtlar imzalatmaya çalıştılar."

Yemeksepeti tarafından yapılan açıklamada "Kısa bir süre önce Yemeksepeti Banabi Maltepe depomuzda, çalışanlarımızdan birinin adının karıştığı taciz iddiası gündeme gelmiştir. İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. Aynı depoda farklı pozisyonlarda çalışan 3 işçi işleyişi ya da hukuki girişimleri beklemeden iddiaya adı karışan kişiyi şiddetli darp etmişlerdir." denildi.

Şirketin üst düzey yöneticisi Nevzat Aydın, "Arkadaşlar, kısa bir süre önce Banabi Maltepe depomuzda çalışan bir kişi hakkında bazı üzücü iddialar olduğunu öğrendik. Bunu öğrenir öğrenmez adli mercileri derhal bilgilendirdik; bu kişiyi de işten çıkardık." dedi.

Aydın, "Aynı depoda çalışan 3 arkadaşımız ise hukuki süreci ya da iç işleyişi beklemeden bu kişiyi şiddetli şekilde darp etmişlerdir. Kişisel adalet arayışı kaosu beraberinde getirir; buna hukuken de kurum kültürü gereği de müsaade edemeyiz. Bu nedenle o arkadaşların iş akitleri de sonlandırılmıştır. Tekrar diyorum: Adli merciler olayla ilgili ivedilikle bilgilendirilmiştir. Hukuk dışı bir seçenek kurum kültürümüze de kişisel olarak savunduğum değerlere de aykırıdır, söz konusu dahi olamaz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Son Güncelleme: 18.08.2020 15:56:22
ETİKETLERyemeksepeti  banabi