UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’DAN SONRA BAŞKA BİR KABUS DAHA

Koronavirüs salgınıyla allak bullak olan dünyada bir başka kabus kayıtlara geçti, hem de tarihte eşi benzeri görülmemiş şekilde rekorla.

CORONA’DAN SONRA  BAŞKA BİR KABUS DAHA

Yeryüzünde şu ana dek güvenilir araçlarla ölçülen en yüksek olduğu belirtilen 54,4 derecelik sıcaklık, California'daki Ölüm Vadisi Ulusal Parkı'nda görüldü.

Sıcaklık, ABD Ulusal Hava Durumu Hizmetleri tarafından teyit edilecek. Ancak haberin duyulmasıyla yüzlerce kişi Ölüm Vadisi'ne gitti.

Termometre önünde poz verenler, ayrıca vadinin girişinde de fotoğraf çektirdi. Bu sırada termometrenin 59 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Pazar günkü ölçüm, Ölüm Vadisi'ndeki Furnace Creek'te kayıtlara geçti. 54 derecelik bundan önceki rekor da, yine Ölüm Vadisi'nde 2013'te kaydedilmişti.

Tarihi ölçüm, ABD'nin batı kıyılarını etkisi altına alan sıcak hava dalgası sırasında yapıldı. Sıcaklıkların bu hafta daha da artması bekleniyor.

California'daki orman yangınları sıcak havayla yayılırken, birçok bir elektrik santralinde arıza çıkması nedeniyle iki gündür elektrik kesintileri yaşanıyor.

100 yıl önce yine Ölüm Vadisi'nde yapılan 56,6 derecelik ölçüm ise tartışmalı. Bazı çağdaş meteoroloji uzmanları, ölçümün hatalı olduğuna inanıyor. 1931'de Tunus'ta yapılan 55 derecelik ölçüme de, yine güvenilir olmadığı gerekçesiyle karşı çıkılıyor.

ABD'nin batı kıyısındaki sıcak hava dalgası, kuzeyabatıdaki Arizona'dan, kuzeybatıdaki Washington eyaletine kadar uzanıyor. Pazartesi ve Salı günü zirve yapması beklenen sıcaklıkların, ilerleyen günlerde düşmeye başlaması bekleniyor. Ancak sıcak havanın gelecek 10 gün boyunca etkili olacağı belirtiliyor.

California eyaletinde sıcaklıklar yükselirken, Lassen County'de büyük bir yangın hortumu görüldü. California'daki elektrik şebekesi yönetimi, elektrik arzının talebi karşılayamaması olarak tarif edilen üçüncü aşama acil durum ilan etti.

 

Son Güncelleme: 18.08.2020 17:49:44
ETİKETLERCORONAVİRÜS  SICAKLIK