UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UÇAKTA REZALET ANLAR! HER ŞEY ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE OLDU

New York'a dönmek üzere altı çocuğuyla birlikte uçağa binen genç annenin başına gelenler ABD’de gündemine bomba gibi düştü. Ednilen bilgiye göre uçakta büyük bir tartışma çıkmasına neden olan olayda kadına yolcular çocuklu anneye destek verdi.

UÇAKTA REZALET ANLAR! HER ŞEY ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE OLDU

Brooklyn'li anne ve altı çocuğu, şirketin web sitesinde küçük çocukların muaf olduğununun belirtilmesine rağmen, iki yaşındaki çocuğu maske takmadığı için Orlando'dan Newark'a gitmekte olan JetBlue uçuşundan atıldı. Chaya Bruck adlı kadın, New York Daily News'a yaptığı açıklamada uçuş görevlilerine, kızı Dina'ya maskeyi taktırmaya çalışacağını ancak küçük kızın muaf olduğuna inandığını açıklamaya çalışmasına rağmen uçaktan atıldığını söyledi. Uçaktaki diğer yolcular da kadını ve çocuğunu savunmaya çalıştı, ancak küçük çocuk maske takmayı reddedince, tüm yolculardan uçuşu terk etmeleri istendi. Çarşamba öğleden sonra gerçekleşen olayda Bruck, kocasının havayolunu dava etmekle tehdit ettiği 'travmatik' deneyimin ardından Florida'da mahsur kaldı. Uçuş görevlileri kendisine yaklaşıp, en küçük kızının maskesiz olduğu için uçağı terk etmesi gerektiğini söylediğinde Bruck, Orlando'dan Newark bağlantılı bir uçuşla New York City'ye geri dönüyordu. Kadının diğer beş çocuğu da maske takıyordu ancak kadın, Dina'nın maske takamayacak kadar küçük olduğunu savundu. Yaşadıklarının baştan aşağı bir travma olduğunu söyleyen kadın, diğer beş çocuğunun burunları da kapalı olacak şekilde maske taktığını, ancak küçük kızının maske takmasına gerek olmadığını anlattı. Havayollarının web sitesinde kuralları okuduğunu ve küçük çocukların maske takma zorunluluğu olmadığının yazdığını vurgulayan kadın, "Onlara bunu anlatmaya çalıştım ama umursamadılar ve uçaktan inmemizi istediler" dedi. "Herhangi bir sorun çıkarmadım ve bana söyleneni yaptım" diyen kadın, "Neden böyle bir şey yaşamak zorunda kaldık? Altı çocukla yalnız uçan bir kadınım... Onlar bunu umursamadı." ifadelerini kullandı. Chaya Bruck, olayın on gün önce çocuklarıyla Orlando'ya yaptığı ilk uçuştan kaynaklandığını iddia ediyor. "Bugün beni gördüğünde tanıdı ve diğer hosteslere benden bahsettiğini duydum" diyen altı çocuk annesi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana geldiler ve kızımın 3 yaşında olduğunu söylediler. Onlara '2 yaşında' dedim... Çocuğumun kaç yaşında olduğunu biliyorum, Eylül'de 3 olacak." Havayolu personeli ile olan tartışma, küçük kızın maske takmaya zorlanmasından ve daha sonra uçağı terk etmek zorunda kalması nedeniyle dehşete düşen birkaç kızgın yolcu tarafından kameraya alındı. Görüntülerde Bruck'ın kendisini uçaktan indirmeye çalışan uçuş görevlilerine "Bu uçuş için para ödedim, bunlar benim koltuklarım ve altı çocuğum var, hiçbir yere gitmeyeceğim" dediği duyuluyor. JetBlue web sitesine göre Çarşamba günü erken saatlerde, 'küçük çocukların yüz maskesi kullanmaktan muaf tutulduğu' yazıyordu.

Son Güncelleme: 20.08.2020 16:52:48
ETİKETLERuçankuştv  new york  uçak  maske