UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA FENOMENİNE OPERASYON!

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yolla hayvan edindiği iddiasıyla sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'ye baskın yaptı. İzgi'ye işlem yapılırken yasadışı yollarla elde ettiği maymunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SOSYAL MEDYA FENOMENİNE OPERASYON!

Şikayetler üzerinde harekete geçildi. Vahşi hayvan statüsünde yer alan ve yasadışı yollarla ülkeye getirilen makak maymunu Koko, savcılık kararı ile koruma altına alındı. Ayrıca İzgi'ye para cezası kesildi. Ancak Meriç İzgi, bundan yaklaşık 1 ay önce YouTube kanalında bir video daha yayımladı. Maymunu Koko'yu geri aldığını iddia etti. Yasaya göre Koko'nun iade edilmesi söz konusu değildi. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü bir kez daha harekete geçti.

Ekiplerin araştırmasıyla durumun Meriç İzgi'nin iddia ettiği gibi olmadığı anlaşıldı. İzgi'nin aynı türden bir başka maymunu Koko gibi gösterdiği ortaya çıktı. Meriç İzgi, tıklanmak uğruna izleyicilerine de yalan söyledi.

Ekipler Meriç İzgi'nin elinden bir kez daha maymun aldı. Vahşi hayvan statüsündeki ikinci maymun da tıpkı Koko gibi korumaya alındı.

Son Güncelleme: 7.09.2020 17:31:17
ETİKETLERmeriç izgi  fenomen  youtube