UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MALATYA DEPREMİ SONRASI NACİ GÖRÜR’DEN UYARI

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası sosyal medya hesabından bir uyarıda bulundu. Bu tür depremlerin komşu faylarda stres değişimine neden olarak o bölgede deprem riskini artırabileceğine işaret eden Görür, "Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi" dedi.

 MALATYA DEPREMİ SONRASI  NACİ GÖRÜR’DEN UYARI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bugün farklı büyüklüklerde 5 deprem meydana geldi. Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür bu depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.Prof. Dr. Naci Görür paylaşımında, "Arkadaşlar az önce Malatya, Pütürge-Sahilköy'de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremi şöyle yorumluyorum: Deprem DAF'ın Hazar Gölü- Sincik kolunun batısında ve Çelikhan-Erkenek koluna yakın.

"ÇELİKHAN-ERKENEK ARASI DAHA DA RİSKLİ HALE GELDİ"

Bu tür depremler Coulomb stres transferi yoluyla komşu faylarda stres değişimine neden olarak orlarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır. Bu tweetin ardından bir de şekil gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 8.09.2020 22:35:18
ETİKETLERmalatya  deprem  naci görür