UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MACRON ANINDA TÜRKİYE ÇAĞRISI YAPTI

Doğu Akdeniz'de tansiyon dinmiyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, The Times'a Türkiye başlıklı bir yazı kaleme aldı. Miçotakis yazısında, önce tarih verdi ardından da Türkiye'yi tehdit etti.

 MACRON ANINDA  TÜRKİYE ÇAĞRISI YAPTI

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in, bugün Korsika’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi öncesinde, Yunan Deniz Kuvvetleri için iki Fransız fırkateyninin kiralanmasının masada olduğu ifade edildi.

Avrupa Birliği’nin güney ülkeleri (MED7), bugün Fransa’nın Korsika adasında bir araya gelecek. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in, bugün Korsika’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ​ile bir araya gelecek.

Yunan basınının "Fransa’dan ödünç fırkateyn" başlıklarıyla aktardığı haberinde, Macron, Miçotakis’e yeni fırkateyn satılıncaya kadar 2019’da inşa edilmiş FREMM tipi iki fırkateynin finansal kiralama yoluyla Atina'ya tahsis edilmesinin önerileceği kaydedildi.

FRANSA ATİNA'YA 18 RAFALE UÇAĞI SATMAYA HAZIRLANIYOR

Yunan medyası görüşmede, Miçotakis’in Yunan hava kuvvetlerini güçlendirmenin yollarini aradığını bu bağlamda, Fransa’dan Rafale tipi savaş uçağı alımı, deniz kuvvetlerini için de "Belharra" tipi firkateyn alımının masada olacağı ifade edildi.

Yunan medyası aynı zamanda, Fransa'nın Atina'ya 12'si yeni olmak üzere, toplamda 18 Rafale tipi savaş uçağı ve halihazırda iki firkateynini kiralamak için anlaşmaya varıldığını ileri sürdü. Öte yandan, Miçotakis'in önümüzdeki hafta Selanik'te Yunanistan'ın yeni silahlandırma programını açıklayacağı kaydedildi.

MACRON'DAN AB'YE TÜRKİYE ÇAĞRISI

Macron, bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yapacağı görüşme öncesinde açıklama yaptı. Macron, başkanlığını yapacağı görüşmede Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin görüşüleceğini ve Doğu Akdeniz'de Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan gerginliğin tartışılacağını aktardı.

Macron görüşme öncesi yaptığı açıklamada AB ülkelerini Türkiye'ye karşı güçlü ve sıkı bir şekilde birlik olmaya çağırdı.

Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'ye karşı daha fazla birlik olacak şekilde bir pozisyon almalı diyen Macron, "AB, Ankara ile gerginliğin artmasından da kaçınıyor" ifadelerini kullandı. Macron sözlerine, "Niyetini netleştirmek Türkiye'ye kalmış" diyerek son verdi.

Son Güncelleme: 10.09.2020 14:20:31
ETİKETLERmacron  yunanistan  doğu akdeniz