UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“YANAĞINDAN DEDE ŞEFKATİ İLE ÖPTÜM”

12 yaşındaki çocuğu istismar eden Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın ifadesi mide bulandırdı.

“YANAĞINDAN DEDE  ŞEFKATİ İLE ÖPTÜM”

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, 12 yaşındaki çocuğu istismar eden Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın ifade tutanaklarına yer verdi.

Saymaz ifade tutanaklarının, Türkiye’de tarikat ve cemaatlerin nasıl ekonomik ve dinsel çıkar örgütüne dönüştüklerini ortaya koyduğunu belirterek, Nurullah’ın ifadesinde, istismar ettiği Y.’nin dedesi ve babaannesinin iki yıldır villasında hizmetli olarak çalıştığını kaydetti.

Y.’nin babası F.A.’nın geçen şubat ayında villanın tesisat işi için Sakarya’ya geldiğini ve ailesini beraberinde getirdiğini, Nurullah’ın ise “çocuğa dede şefkati ile yaklaştığı” savunması yaptığını yazdı.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Tutuklanan Nurullah’a “çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamenin kabulü ile gizlilik kararı kalktı ve Nurullah’ın ifadeleri gün yüzüne çıktı. İfade tutanakları, Türkiye’de tarikat ve cemaatlerin nasıl ekonomik ve dinsel çıkar örgütüne dönüştüklerini ortaya koyuyor.

Fatih Nurullah’ın ilk ifadesi 28 Ağustos’ta Akyazı Jandarma Komutanlığı’nda alındı. Nurullah, emekli olduğunu ve 8 bin TL gelirinin bulunduğunu vurguluyor. Bu geliriyle Sakarya Kuzuluk’taki villayı nasıl alabildiğini açıklamıyor.

İki yıldır müritleriyle birlikte bu villada yaşıyor.

Müritleri ona gönüllü hizmet ediyor.

İfadesinde, istismar ettiği Y.’nin dedesi ve babaannesinin iki yıldır villasında hizmetli olarak çalıştığını kaydediyor.

Y.’nin babası F.A.’nın geçen şubat ayında villanın tesisat işi için Sakarya’ya geldiğini ve ailesini beraberinde getirdiğini belirtiyor. Çocuğa dede şefkati ile yaklaştığını savunarak şöyle devam ediyor:

“F.A., eşi E. ve kızları Y. yanıma gelirler, el öperlerdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve adet içerisinde dede şefkati ile yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır.”

Son Güncelleme: 17.09.2020 10:27:46
ETİKETLERfatih nurullah  şeyh