UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN SOYLU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

BAKAN SOYLU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

'GÜZEL HABERLE BAŞLAYALIM'

Bir güzel haberle başlayalım. 386. gün olması lazım. Diyarbakır annelerinde. Hakikaten Türkiye'de teröre karşı, dünyada teröre karşı ana yüreği kendi evlatlarına sahip çıkmaya çalışıyorlar. Bugün 17. aileyle Irak'ın Kuzeyinden getirdiğimiz Erkan Akkuş, inşallah yarın olacak. Gelmeden önce Cumhurbaşkanımızı aradım. Diyarbakır Ailelerinde böyle bir kavuşma olduğunu söyledim. Ve annesiyle konuştum. Tabi bu terör örgütüne karşı büyük bir galibiyet. Büyük bir fiili galibiyet. Ve terörü destekleyen bütün unsurlara belediyesinden siyasi partisine kadar. İnşallah daha iyi haberler almış oluruz.

 "TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK BİR METOT GELİŞTİRDİ"

İkna metodumuz 700'ü aştı. Terör örgütünün içini karıştıran, PKK'nın psikolojisini çökerten, güveni azaltan önemli bir adım.

162 kişi PKK'dan ayrılarak ailesine kavuştu. Teröre karşı 'ikna' en iyi yöntem. Türkiye dünyaya örnek bir metot geliştirdi.

Yöntem, sol terör örgütlerinde de işe yaradı. Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Iğdır'da terörist kalmadı. Bizde terör örgütünün bütün yapılanması var.

"İHA TEKNOLOJİSİNİ BİZDEN DAHA İYİ KULLANAN YOK"

Dünyada İHA teknolojisini bizden daha iyi kullanan kimse yok. İstihbarat bilgilerimiz artıyor.

Avrupa'dan PKK'ya katılım çok azaldı.  Doğu ve Güneydoğu'ya ciddi yatırım geliyor. İHA ve SİHA bizim elimiz kulağımız gözümüz. İstihbaratımız muhteşem çalışıyor.

BM'NİN PKK'YA ANLAŞMASINA TEPKİ

Şırnak-Hakkari operasyonları bizim için önemlidir. Şu anda orda görev yapan paşalarımızın tamamı gönüllü gitti. Tayin ile gitmedi. Orada terörü bitirmeye gitti. PKK'nın etkin olduğu, Münbiç, El-Arab'ı devşirmeye çalışıyorlar. 13-14 yaşındaki çocukları almaya çalışıyorlar. Çocuk terörist devşirmeye çalışıyorlar. Gidip BM ile anlaşma imzaladılar. Çocuk terörist devşirmeyeceğiz diye. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir anlaşma yok. 20-25 km içerisine ne zaman girdik, oradaki tacizlerde azaldı. Bize en ufak bir istihbarat gelirse hemen paylaşırız. Mesela dün akşam yine o taraflarda istihbarat geldi. Genelkurmay Başkanlığı'yla paylaştık.

EHLİYET VE KİMLİK İKİSİ BİR ARADA OLACAK

58 milyon yeni kimlik kartı verdik.  Yılbaşından itibaren artık kendi parmak izlerimizi yerli ve milli bir çip ile yapacağız. Yeni kimlik alacak, gidecekler biz ona bir kağıt imzalatacağız. Diyecekler ki buna ehliyetimi de eklemek istiyorum. 4 gün sonra otomatik olarak yüklenecek. Buna e-imza yükleyeceğiz.

Aynı zamanda SGK bilgileri yüklemek için görüşmeler yapıyoruz. İnşallah Ocak'tan sonra ki ilk süreçte EKDS ile notere vatandaşımız gittiğinde kimlik kartıyla bilgileri doğrulanacak. Artık bir daha sahtecilik olayları ortadan kalkmış olacak.

Noterler, AVM'ler hepsi bu EKDS'yi bekliyor. Kredi kartlarını da yüklememiz olabilir.  Şu ana kadar 76 bin kişi ehliyetini Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yükletti.

'AYM İLE KİŞİSEL BİR SORUNUMUZ OLMAZ'

Bizim Anayasa Mahkemesiyle kişisel bir sorunumuzun olması mümkün değil. Elbette ki devletin tepesinde böyle bir sorunu kabul edebilmesi doğru değil. Hepimiz ülke için çalışıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız noktayı ifade etmeliyiz. Ben de kendi üslubumla bunu ifade etmeye çalıştım. Benim dilim düşünceyi saklamaz. Ne varsa onu ifade etmeye çalışır. Şimdi Anayasa Mahkemesi ne zaman kuruldu. İlk üyelerinin içinde kimler var. Adnan Menderes'i asanlar. Türkiye'de birçok tartışmalar oldu.

Sınavda bir hoca geldi sınıfımızdaki kız arkadaşımızın başörtüsünü çıkarmaya çalıştı. İzin vermedik. Anayasa Mahkemesi ne yaptı? Başörtü hakkının engellenmesini sağlayan, bir olayı iptal etti. Siyaset yol açıyor, AYM iptal ediyor. Refah Partisi'ni kim kapattı? Refah Partisi ne yaptı bu ülkeye? Özgürlük değil mi bir siyasi ifadenin sağlanması? Nerede özgürlük? 367 garabetini Anayasa Mahkemesi sağladı.

"BİR TAKIM SÖZDE AYDINLAR BİR BİLDİRİ İMZALADI"

Devletin görevi kamu düzenini sağlamaktır. Bir takım sözde aydınlar bir bildiri imzaladı. Türkiye'yi uluslararası kuruluşlara şikayet ediyorlar. Devlet katliam yaptı diyorlar. Kimse kusura bakmasın. Başkomiser Ahmet Çamur katil mi? Şehit oldu orada. Rezil bir bildiri bu.

AYM diyor ki her ne kadar PKK'nın söyledikleri ile özdeşleşse de bunu söyleme hürriyeti vardır. AYM bu ifadelere düşünce özgürlüğü diyor.

Sosyal medyada yemediğimiz hakaret kalmıyor. 15 Temmuz sonrası Sibere bir yetki verdik. Suçu tespit et, hakimden yetki al, ilgili birimlere git yakala, yeniden hakime götür. Sokakta hırsız kavga gördünüz müdahale etmeyecek misiniz? Sosyal medyada böyledir. Siber'de böyle bir düzenleme yapıldı.

Türkiye'nin en büyük meselelerinden biri nedir göç. Yabancı teröristi ülkesine teslim etme hakkın var. AYM diyor ki 'hayır yok' Mahkemeye başvurmadan bunu report edemezsin.

Can Dündar'ı AYM bıraktı. Özgürlüğü savunmaya çalışan, herkesin huzur içinde yaşamasını isteyen taraf biziz.

"AYM ÜYELERİ YANLIŞTAN YOKSUN DEĞİLLER"

Biz de eksik ya da yanlış yapabiliriz. Ama AYM'nin bir takım üyeleri yanlıştan yoksun değiller, onlar da yapabilir.

Kendimle ilgili kararlarım dışında bir eleştiri yaptım mı? Kamu düzeninin sağlanması için diyor ki Ankara İstanbul arası yürüyüş olsun. Mesele güvenlik meselesi mi, Özgürlük meselesi mi? Biz güvenliği sağlarız. Yani bir HDP'li bizden şu meydanı istedik vermediniz desin? Yeter ki terör örgütü pankartı sloganı atılmasın. Gezi Olayları'nda ana artelleri kapatmadılar mı? Bir süre sonra ekonomi ne olur? Acil hastalar götürülmeyecek mi? Güvenlik, özgürlük için var.

AYM Başkanı, polis akademisi başkanıydı. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini FETÖ'den ben ihraç ettim. Biz bu milletin başına bu felaketi nasıl getirebiliriz? Bu nesil bu ülkede her şeyi gördü. Yokluk gördü mü, açlık gördü mü, ABD'nin parmak salmasını gördü mü? Bunların hepsini bu ülke gördü. Gelecek nesiller neden bunu görsün? İlmin kibrine kapılmayın. Türk yargısı büyük bir sınav veriyor.

Bizim sarılacağımız tek şey hukuktur. Bizim AYM, AİHM'in şubesi midir? AİHM şurada Yunanistan 6 aylık çocukları denize atıp öldürdü. AİHM sesini mi çıkardı? Nedir bu batıcılık hayranlığı?

 

 

 

Son Güncelleme: 23.09.2020 23:33:05