UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! LİSANSI OLMAYAN YANDI!

RTÜK’ten Spotify ve FOXplay’e flaş uyarı geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, lisans başvurusu yapmaları konusunda özellikle Spotify ve FOXplay’e uyarıda bulundu.

DİKKAT! LİSANSI OLMAYAN YANDI!

Artık dengeler değişiyor…

İsteyen istediği gibi sosyal medyadan yayın yapamayacak!

RTÜK, internet radyo ve televizyonlarının kendisinin denetimine tabi olmasından sonra yayıncıların lisans başvurusu yapmaları konusunda açıklamalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda internet radyo ve televizyonlarının denetimini alan RTÜK’e, pek çok yayınca kuruluş lisans başvurusunda bulundu.

Bunların aralarında “Netflix”, “Amazon Prime Video”, “Mubi” gibi uluslararası yayıncılar da yer almıştı.

Fakat bazı yayıncı grupları RTÜK’e başvuru yapmakta gecikti.

Üst Kurul, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının incelemeleri neticesinde Spotify'ın "https://open.spotify.com" ile FOXplay'in "https://www.foxplay.com.tr/" adreslerinden internet ortamında isteğe bağlı yayıncılık faaliyeti gerçekleştirdiğini, Paylaş FM'in "http://www.paylasfm.com/" internet ortamından radyo yayını, Medyaport TV'nin de "http://medyaporttv.com/" adresinden lisanssız televizyon yayını yaptığını belirledi.

RTÜK’TEN FLAŞ UYARI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayıncı şirketleri ‘Lisans başvurusu yapın, 3 ay daha devam edin’ diyerek uyardı.

RTÜK, incelemelerin ardından 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un “Yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumu” ile Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik'in “İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri” maddeleri gereğince uyarı niteliğindeki duyurusunu yaptı.

Üst Kurul, yayıncılara yaptığı duyurusunda, 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin ödemeleri sonrasında 3 ay boyunca yayınlarına devam edebileceklerini vurguladı.

ARTIK LİSANS ALMADAN YAYIN YOK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayıncılara yaptığı duyuruda, belirtilen süre içerisinde ilave 3 aylık yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri fakat internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini bildirdi.

Eğer yayıncılar bu duyuru sonrası RTÜK’e ‘lisans başvurusu’ yapmazlarsa 72 saat içerisinde yayınlarına son verilecek.

Başvuru yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

Yakında internet üzerinden her çeşit yayın yapanlardan da lisansı olmayanlar kapatılacak.

Zaten RTÜK başkanı Ebubekir Şahin de lisans alanların sayısını geçen hafta açıklamıştı. 


Son Güncelleme: 3.10.2020 13:27:09
ETİKETLERrtük  spotify  foxplay  netflix  amazon prime video  mubi