UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GELEN HABER KANDİL'İ KARIŞTIRDI

Yaz sonunda gerçekleştirilen operasyonlarla Hatay'ın Amanos Dağlarında 22 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının ödülle aranan teröristler listesinde Gri kategoride oldukları belirlenen PKK’lı teröristlerden Şefik Körman, Cihan Erbaş ve Serhat Aykul adlı teröristlerden Erbaş ve Aykul’un hain örgütün elebaşı Murat Karayılan’ın yakın korumalığını yaptıkları ve bizzat onun talimatıyla bölgeye gönderildikleri ortaya çıktı.

GELEN HABER  KANDİL'İ KARIŞTIRDI

İstihbarat birimlerinde yer alan kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre Yıldırım-5 operasyonu kapsamında Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile güvenlik korucularından oluşan 1448 güvenlik görevlisinin katılımıyla hava destekli başlatılan operasyon da Teröristlerin barındıkları nokta tespit edilince bölgeye SİHA ve Atak taarruz helikopterleri sevk edildi.

O TERÖRİSTLER BAKIN KİM ÇIKTI

Sabah'ın haberine göre; 22 Ağustos günü Hava destekli operasyonda 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Teröristlerin 3'ünün de Gri kategoride aranan Ali Norşin kod adlı (Şefik Körman), Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ve Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristler oldukları belirlendi.

TERÖRİSTBAŞI MURAT KARAYILAN'IN YAKIN KORUMASI

İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada Malatya Nüfusuna kayıtlı olan ve 12 yıl önce örğüte katılan Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ile 7 yıl önce PKK nın dağ kadrosuna katılan Diyarbakır'lı Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristlerin 2014-2018 yılları arasında kandilde örgüt elebaşı karayılanın yakın koruması oldukları ortaya çıktı.

 

Son Güncelleme: 7.10.2020 08:49:09
ETİKETLERterörist