UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Geçen hafta First Lady Melania Trump ve yakın çevresinden bazı isimlerle birlikte Covid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

TRUMP’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Dünya çapında milyarlarca insanı negatif etkileyen corona virüsü salgınına küçümseyici bir şekilde yaklaşarak, öenmsizleştirmeye çalışan ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama geldi…

7.9 milyondan fazla vakanın görüldüğü ve salgının merkez üssü halini alan ABD’yi yöneten Trump’a ve Beyaz Saray’daki yakın çevresine geçen hafta corona virüsü teşhisi konmuştu. Birkaç gün Walter Reed Askeri Hastanesi’nde kalan Trump daha sonra tedavisine Beyaz Saray’da devam edilmesi için taburcu edilmişti.

Hastanede kaldığı süre içinde özel aracıyla maskesiz bir şekilde kendisini destekleyenlerin karşısına çıkıp, araçla tur atan ve Beyaz Saray’a döndüğünde de özel bir video hazırlayarak, “Hastalığın bir lütuf olduğunu” söyleyen Trump o dönemde hem kendi, hem yakın çevresi hem de seçmenlerin sağlığını tehlikeye attığı için büyük tepki çekmişti.

Trump’ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama dün gece geldi. Kasım ayında yapılacak seçimler için mitinglere devam etmeye hazır olduğunu söyleyen Trump’ın güncel durumu ile ilgili bilgiyi Beyaz Saray doktoru Sean Conley paylaştı.

Conley, Trump’ın cumartesi günü Covid-19 testi olduğunu söyleyerek, “Trump’ın hastalığı başkalarına bulaştırma riski artık yok. Test sonuçları, virüsün aktif olarak çoğaldığına dair bir kanıt yok” dedi.

Fakat Conley’nin açıklamaları ABD kamuoyunda tartışma yarattı… Trump’ın test sonucunun negatif çıkıp çıkmadığına dair net bir açıklama gelmemesi büyük tepki çekti. Beyaz Saray, Trump’ın testinin sonucunun ne olduğuna dair gelen sorulara henüz bir cevap vermedi.

Son Güncelleme: 11.10.2020 09:03:21
ETİKETLERtrump