UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEREN ÖZDEMİR'İN HAYATI KİTAP OLDU

Ordu'da geçtiğimiz yıl evinin önünde cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in (20) hayatı kitap oldu. Örnek baskısı yapılan kitapta Ceren’in olaydan 1 hafta önce ölümünü gördüğü ve ailesine anlattığı rüyasına yer verildi.

CEREN ÖZDEMİR'İN HAYATI KİTAP OLDU

Ordu’nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi’nde 3 Aralık 2019 akşamı yaşanan olayda Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiğinde kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Özgür Arduç bir gün sonra kent merkezinde esnaf tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Arduç bindirildiği polis otosunda da 2 polis memurunu bıçaklayarak yaraladı. Tutuklanan zanlı Özgür Arduç cinayet suçundan yargılandığı Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 'canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Genç yaşta cinayete kurban giden Ceren’in 20 yıllık yaşam öyküsü kitap oldu. Ordulu araştırmacı yazar Birol Öztürk tarafından 6 aylık bir süre zarfında hazırlanan 300 sayfalık kitabın örnek baskıları hazırlanarak sınırlı sayıda bastırıldı. Mizanpajı yapılıp, baskıya hazır hale geldikten sonra satışa sunulacak olan kitabın geliri ise Ceren Özdemir’in eğitim aldığı Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki kız öğrencilere burs olarak verilecek.

Kaleme aldığı kitapla ilgili bilgiler veren yazar Birol Öztürk, kitabın Ceren’in ölmeden 1 hafta önce gördüğü rüya ile başladığını söyledi. Öztürk, "Kitap Ceren’in rüyasıyla başlıyor. Ceren ölmeden 1 hafta kadar önce enteresan bir rüya görüyor. Rüyasında evlerinin bulunduğu Aziziye Mahallesi yokuşunda denizi görüyor ve denizde birtakım hareketlenmeler görüyor. Denize iniyor ve orada zaman değişiyor. Annesinin genç kızlık dönemlerine gidiyor. Etraf sararıyor, eski fotoğraflar gibi oluyor. En ilginci de deniz kabarmış, korkarak eve kaçıyor. Evden dışarıyı gördüğünde silah atıldığını, askerlerin ve polislerin dışarıda olduğunu, sonra denizden tanımadığı bir adamın çıktığını anlatıyor. Uyanır uyanmaz rüyasını çalakalem bir kağıda yazmış. Kahvaltıda da ablasına anlatıyormuş. Evdekilerde rüyadır, etkilenmiş gibi düşünmüşler. Ölümünün ardından Ceren’in bu çok etkilendiği rüyayı ona yorduk. Ceren’in bu rüyası, gördüğü birçok rüya gibi hükümsüz olabilirdi, hiçbir şeye konu olmayabilirdi ama bunun hakkında yazılmış bir kitabın girişi maalesef" dedi.

Öztürk, kitabın Ceren’in ölüm yıl dönümünde veya doğum gününde düzenlenecek olan bir etkinlikte kitapseverlere sunulacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 13.10.2020 10:02:31
ETİKETLERCEREN ÖZDEMİR