UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADİR ŞEKER'İN CEZASI BELLİ OLDU!

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20), suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 'kasten adam öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KADİR ŞEKER'İN CEZASI BELLİ OLDU!

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şeker hakkında Cumhuriyet savcısı geçen duruşmada verdiği mütalaasında iddianameye bağlı kalarak suçun ağır tahrik altında işlendiğini belirterek, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesini talep etti. 4'üncü kez hakim karşısına çıkan Kadir Şeker, ilk kez salonda hazır bulundu. Tarafların aileleri ve avukatları da salonda yerlerini aldı.

Duruşmada mahkeme heyetinin, avukatların mütalaaya yönelik savunmaları ile Şeker'in son savunmasını alıp, hakkındaki kararı açıklandı.

ÖZGÜR DURAN'IN ANNESİ: KADINA ŞİDDET DİYE BİR ŞEY YOK

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan öldürülen Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç, şunları söyledi:

'Kadına şiddet diye bir şey yok. Kadın kolları başkanı, kadına şiddet diye buraya herkesi topluyor, asla kadına şiddet yok. Kadir Şeker'i kurtarma amacındalar. Kadir Şeker, kendisi de diyor ki, 'Kameriyeyi yumruklarken vardım olaya müdahale etmek için. Neden kadını ağlatıyorsun diye. Ağlama sesine dayanamadığım için vardım' diyor. Kadına şiddet diye bir şey yok. Türkiye'yi galeyana getirip, üstümüze saldırıp, benim çocuğumun 19 sabıkasıyla suç makinası yaparak, kadına şiddet diye kurtaracaklar. Duysun Türkiye, benim çocuğumun 19 sabıkası yok. Benim çocuğum ne yaptıysa kendisine yaptı. Benim çocuğum içiciydi ve kurtulmuştu. 2 yıldır içmiyordu. Kanında bile çıkmadı. Kadına şiddet asla yok. 'Kadına kalkan eller kırılsın' diye paylaşım yapmış benim çocuğum. Ayşe Dırla'nın darp raporu var mı, yok mu, hepsi elimizde. Yalan söyleyip, galeyana getirip Türkiye'yi üzerime kışkırtıyorlar. Ben 8 aydır ağlıyorum. 8 aydır ben hiçbir kanala konuşamadım. Engellendim, arka kapılardan çıktım. 50-60 polis beni arka kapıdan çıkarttı. Burada Kadir Şeker'in avukatları, ailesi çekim yaptı. Ben engellendim. Ben yüce adalete güveniyorum ve buradayım. Benim ciğerim yanıyor 8 aydır. Hiç kimse neredesin diyemedi. Biz kopuk bir aileyiz; ama aileydik biz. Ben ailemle gurur duyuyorum. Kadına şiddet diye bir şey yok. Ayşe Dırla, beni dövmüyordu diyor. Emine Bulut'a bağlıyor. Emine Bulut yardım istiyordu. Kadir Şeker elinde bıçak, açık bir şekilde gelmiş' dedi.

Özgür Duran'ın ailesi ile kadın hakları savunucu platformun üyeleri arasında ise kısa bir gerginlik yaşandı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…


Son Güncelleme: 14.10.2020 11:29:14
ETİKETLERkadir şeker  hapis  ceza