UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERMENİSTAN'DAN NAHÇIVAN'A ALÇAK SALDIRI!

Son dakika haberine göre; ateşkesi hiçe sayan Ermenistan’dan sivillere yeni bir alçak saldırı daha düzenledi. Ermeni ordusu, defin için mezarlıkta bulunanlara top atışı yaptı. Saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

ERMENİSTAN'DAN NAHÇIVAN'A  ALÇAK SALDIRI!

Ateşkesi hiçe sayan Ermenistan sivillere saldırılarını sürdürüyor. Ermeni ordusu, defin için mezarlıkta bulunanları vurdu. 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise skandal bir açıklama yaptı. Karabağ savaşında işgalci Ermenistan'a destek veren Yunanistan'dan da yeni bir adım geldi.

Son dakika haberine göre Azeri haber ajansı APA'nın haberine göre, Ermenistan ordusu Nahçıvan'a balistik füze attı. İlk gelen bilgilere göre füze boş alanda patladı.

Azerbaycan’ın Gence kentindeki katliam hafızalarda yerini korurken, Ermenistan ordusu bu kez Azerbaycan’ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere top atışı yaptı. Hain saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Dağlık Karabağ’da ilan edilen insani ateşkesi tanımayan ve Gence’de katliam yapan Ermenistan, dün saldırılarına bir yenisi daha ekledi. Ermenistan silahlı güçleri, Terter kentinde defin için mezarlığa giden bir grup sivili top atışlarıyla hedef aldı.

AA’ya bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilisi, saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Topun isabet ettiği kabristanda birçok mezarlığın ağır şekilde tahrip edildiği, sivillere ait bir aracın da hasar aldığı görüldü. Ermenistan ordusu ayrıca Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerini top atışına tuttu.

Ermenistan’ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar 43 sivil yaşamını yitirdi, 218 sivil yaralandı.

SKANDAL AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini "savunabileceğini" umut ettiklerini söyledi. Pompeo, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini de skandal ifadelerle eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili olarak, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini savunabilmesini umduklarını" söyledi.

Son Güncelleme: 16.10.2020 13:16:05
ETİKETLERermenistan