UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZAFER ALAGÖZ’DEN YILLAR SONRA GELEN İTİRAF!

Zafer Algöz, Jülide Ateş'in sunduğu '40' programına konuk oldu. Usta oyuncu, yıllarca birlikte çalıştığı Okan Bayülgen ile yollarının neden ayrıldığını açıkladı.

 ZAFER ALAGÖZ’DEN YILLAR SONRA GELEN İTİRAF!

Benim ölçülerime göre Cem Yılmaz 25 senedir Türkiye’nin bir numarası! Komedyen olarak, sinema filmleriyle, senaryolarıyla… Okan Bayülgen ile 'Zaga' ve 'Televizyon Çocuğu' döneminde beraber çalışmıştık, yönetmenimiz de Şafak Bakkalbaşıoğlu’ydu. Oradaki konseptimizde yazılı bir metin yoktu, yazarlarla çalışmak istedik, kafamız onlara uygun değildi, yazdıkları bize hitap etmiyordu, bizim söylediklerimizi onlar yazamıyorlardı. Doğaçlama yapmaya karar verdik.

"DUDU TEYZE BENİM BULDUĞUM BİR KARAKTERDİ"

'Dudu Teyze' benim bulduğum bir karakterdi, eskiden Cihangir’de oturuyordum, benim oturduğum evin tam karşı katında bir kadın vardı, bütün gün pencerinin kenarında oturup çay/sigara, oradan aşağı bakarak, çocukların oğlunun arabasına yanaşmasına sinir oluyordu. Kadın dikkatimi çekti, sonra da biz artık bunu kullanmaya başladık.

"BENİM NEDEN ADIM GEÇMİYOR?"

Bir dönem geçtikten sonra şunu öğrendim ki, benim de yaratacılığını üstlendiğim işlere Okan bize haber vermeden gidip noter üzerinden kendi üstüne almış. Ben de o sordum; madem böyle bir şey yapıyorsun bizim niye adımız geçmiyor? Evet senin tv programında yapıyoruz ama, benim niye adım geçmiyor? 'Televizyon dünyasının kuralları böyledir' dedi, ben de 'Kusura bakma show dünyasının kurallarına göre değil, arkadaşlık dünyasının kurallarına göre hayatımı devam ettiyorum' dedim. O dönem 'Dudu Teyze’ye reklam teklifi geldi, oradan da kendine ait bir para istedi. Onun da parasını takdim ettik. Olaylar böyle olunca baktım iş arkadaşlık, dostluğun dışında farklı bir yere gidiyor, baktım ki tatsızlık olacak, bunlar yaşandıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmanın anlamı yok. İşin tadı kaçtı. Kırgınlık olunca 'vedalaşalım' dedik, vedalaştık.

"ÖNCE ŞAKA SANDIM"

Yaşananlar beni çok üzdü. Ben önce şaka sandım. 'Hadi canım olamaz böyle bir şey' dedim. Ozan’ı 25 senedir tanırım, öyle tepkiler verecek bir insan olarak hiçbirimiz görmedik, duymadık. İlk defa duyunca, 'şaka yapıyorlar' dedim. İki tarafın da birbirine sille tokat denecek şekilde, öfkeyle daldığını öğrenince ona çok çok daha fazla üzüldüm. Hangi insan şiddeti meşru görebilir ki? Tamam canım hak etmiştir, öyle bir şey olamaz! İnsanın insana şiddeti kadar kötü bir şey olamaz. İnsan insana şiddet göstermemeli, kadına şiddet göstermemeli, hayvana, çocuğa, doğaya; bu zaten insan olmanın en büyük erdemi. Kendisiyle temasım oldu, o da yaşananlardan çok üzgün. Böyle bir şeyden kim mutlu olur ki?

"KADINA ŞİDDET GÖSTERMEK ACİZLİĞİN BELİRTİSİDİR"

Sanki Türkiye’de bir tek bu olay varmış gibi sabahtan başlayıp akşama kadar, tv’lerde magazin programlarında sürekli bu işleniyor olması kim olursa olsun insanı rahatsız eder ve üzer. Şimdi olay yargı aşamasında. İki taraf da uzlaşmak istememiş, 'biz mahkeme kararında ısrarlıyız' demişler, şimdi iş yargıda. Mahkeme kararı bittikten sonra hayat normale dönecek, herkes kendi işine gücüne gidecek de, bekleyip ne olacak ne bitecek onu görmekte fayda var diye düşünüyorum. Benim söylediğimizde eleştirilecek bir taraf yok. ‘Ne yaşandığını bilmiyoruz’ dedim. Hakikaten doğru, iki kişi arasında ne yaşandığını bilmiyoruz. Kadına şiddet göstermek acizliğin belirtisidir. Niye kadına şiddet gösteriyorsun ki? Kadın bana şiddet gösterse ben evi terk ederim!

"TÜRKİYE’NİN EN KOMİK İSMİ: CEM YILMAZ"

Türkiye'nin en komik ismi Cem Yılmaz, şu anda Cem Yılmaz. En komik dediğiniz için… İkinci sıraya Can Yılmaz’ı koyarım mesela. Özkan Uğur’u koyarım üçüncü sıraya. Çağlar Çorumlu, farkındaysanız hep birlikte çalıştığım insanlar. İnsanı güldürmek gerçekten zor iş. Ayrı bir zeka, birikim gerektiren, yetenek gerektiren bir iş. Sadece siyah tişörtü giymekle olmuyor. Kafanın içi dolu olacak, elinde hikayen olacak, anlatacak bir şeyin olacak, çıkıp bunu imtihana girer gibi her gece yapacaksın.

"TÜRK SİNEMASININ GERÇEK YÖNÜ CÜNEYT ARKIN’DIR"

Cüneyt Arkın’ın hayranıyım, çocukluğumdan beri Cüneyt Abi benim için çok ayrı. Dünya aksiyon filmlerinin kralıdır. Cüneyt Abi’nin gençlik resimlerine bak, Alain Delon’dan ne farkı var? O kadar yakışıklı ki! Güzel adam yani. Vücudunda kırılmadık kemik kalmamış bir başarı abidesi. Kendisine saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Tarık Abi’yi de unutmamak lazım. Kıvanç Tatlıtuğ’u çok başarılı bulurum. Yapmış olduğu gelişimi fark ettim. Kenan İmirzalıoğlu da öyle, kendini çok geliştirmiş adamdır. Gençler çatır çatır geliyorlar, yeter ki çocuklara iyi proje gelsin.

"FERHAN ABİ’DEN KAVUK CEM YILMAZ’A GELMELİYDİ"

Nejat Uygur’a da verilebilirdi, Nejat Baba Türkiye’de tek başına gezmedik yer bırakmadı. Hatta Bahri abiyle beraber onlar Anadolu’nun en ücra yerlerine gidip dolaştılar. Ferhan Abi daha modern dönemde bu işi üstlendi. Yıllardır oynuyor. Benim şahsi fikrim, kimsenin emeğine oyunculuna laf etmek haddim değildir ama, Ferhan Abi’den kavuk Cem Yılmaz’a gelmeliydi. Cem Yılmaz 25 yıldır, belki daha fazla süredir Türkiye’de tek başına bu meddahlık geleneğini devam ettiren biri. Meddahlık geleneğinde yazılı bir metin yok. Kafanızdaki konuları, birbirine bağlayıp, seyirciye kendinizi sevdirirsiniz. Bundan sonraki süreç içinde bir kadına devrelidir mi? Onu da kavuğu devredecek olan Şevket kardeşimizin karar vermesi lazım. Yasemin Yalçın olabilir, Demet olabilir, Demet Evgar da olurdu, Demet Akbağ da olurdu. İlle de erkek olacak diye bir şarta gerek yok bence.

Son Güncelleme: 16.10.2020 16:40:17