UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FEDERAL MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Federal Meclis Başkanvekili Thomas Oppermann, bir televizyon programı çekimleri esnasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

FEDERAL MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

Alman İkinci Kanalı ZDF’nin pazar günkü çekimleri sırasında fenalaşan SPD’li Federal Meclis Başkanvekili Thomas Oppermann Göttingen’de hastaneye kaldırıldı. Burada hayatını kaybeden 66 yaşındaki Oppermann’ın ölüm nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı.

ZDF’ten yapılan açıklamada da Oppermann’ın “Berlin Direkt” programının konuğu olduğu ve Göttingen’deki Max Planck Enstitüsü’nde gerçekleştirilen ilk çekimin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yaklaşık 30 yıldır milletvekili olan Oppermann’ın ölümüyle ilgili SPD Meclis Grubundan yapılan açıklamada, “Federal Meclis Başkanvekili,  parlamento grubumuzun üyesi ve eski parlamento grubu liderimiz Thomas Oppermann’ın yasını tutuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de yaptığı yazılı açıklamada, Oppermann’ın ani ölümünden duyduğu derin üzüntüyü belirterek, kendisini adil bir sosyal demokrat olarak tanıdığını ifade etti.

Oppermann, Eylül 2021’de yapılacak federal meclis seçimlerinde tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

Son Güncelleme: 26.10.2020 15:15:54
ETİKETLERalmanya  thomas oppermann