UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA VİRÜSTE DİKKAT ÇEKEN ASPRİN DETAYI

Corona virüsüyle mücadele için ilaç ve aşı geliştirme mücadelesi veren bilim insanları yaptıkları çalışmada tüm dünyada yaygın olarak kullanılan aspirinle ilgili dikkat çeken sonuç elde ettiğini açıkladı.

CORONA VİRÜSTE DİKKAT ÇEKEN ASPRİN DETAYI

Bilim insanları gece gündüz virüsü yenecek bir aşı geliştirmek ya da tedavisinde etkili olacak bir ilaç bulmak için çalışıyorlar. ABD'den bu konuda gelen yeni bir haber ise corona virüsü salgınında umutları artırdı.

ÖLÜM RİSKİNDE DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre aspirin kullanmak corona virüsünde oldukça olumlu sonuçlar sağlıyor. Uzmanların yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre hastanede corona virüsü tedavisi gören hastalar arasında düzenli olarak aspirin kullananların virüs kaynaklı ölüm riskinde %47'lik bir düşüş görüldü.

HASTALAR KARŞILAŞTIRILDI

Çalışmada, hastaneye yatırılan corona virüsü hastalarından kalp-damar hastalıkları için düzenli aspirin kullanan ve kullanmayan hastalar karşılaştırıldı. Corona virüsü hastaları içinde düzenli aspirin kullanan kişilerin yoğun bakıma kaldırılma oranlarının %43, solunum cihazına bağlanma oranlarının ise %44 daha az olduğu görüldü.


Son Güncelleme: 28.10.2020 10:11:18
ETİKETLERasprin  corona virüsü