UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MACRON DONDU KALDI

Fransız ürünlerine uygulanan boykot ve Charlie Hebdo karikatürlerine duyulan öfke patlaması dalga dalga yayılıyor, Fransa sokakları ise gece yarısı Türklerin sloganlarıyla inledi.

MACRON  DONDU KALDI

Türkiye'nin çok sert tepki gösterdiği karikatür için Dışişleri Bakanlığı Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp hiçbir adım atmayan Paris yönetimini kınadı.

Vienne şehrinde Ermenilerin saldırısıyla dört Türkün yaralanması üzerine ise, Fransız sokakları gece yarısı protesto dalgasıyla sarsıldı.

Lyon bölgesindeki Viennes ve Le Peage-de-Roussillon'dan toplanan yüzlerce gurbetçi Türk, ellerinde bayraklarla yürüyüp sloganlar attı.

Salı sabahı Dağlık Karabağ savaşı için toplanan Ermeni protestocular, Vienne semti yakınlarındaki A7 otoyolunu her iki yönden ulaşıma kapatmıştı.

Trafik sıkışıklığının başlamasının ardından, trafikte kalanlarla göstericiler arasında tansiyon yükselmişti. Ermeni protestocular, işe gitmek isterken kendilerine tepki gösteren Türk asıllı Fransa vatandaşlarına saldırmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sırtlarında Ermenistan bayrağı taşıyan protestocu grubun ellerindeki sopalarla iki kişiyi aralarına alarak linç girişiminde bulunduğu yer almıştı.

İslam dünyasını karşısına alan Fransa ve Emmanuel Macron, birçok ülkede Fransız ürünlerine uygulanan boykotla karşı karşıya. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında Fransız markalarının alınmaması çağrısında bulunmuştu.

Zor durumda kalan Fransa ise, Avrupa Birliği'nden yardım istedi. Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune, Avrupa Birliği (AB) üyelerinden Türkiye'yi hedef alan yaptırımları hayata geçirmelerini talep etti.

AB'deki ortaklarının harekete geçmesi gerektiğini belirten Clemens, "Daha ileriye gitmemiz gerekiyor. Yaptırımları da kapsayabilecek güçlü bir Avrupa tepkisi için zorlayacağız" diyerek Fransa'nın düştüğü zor durumu itiraf etti.

Son Güncelleme: 29.10.2020 10:00:26
ETİKETLERmacron