UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA'DA ALARM! SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GERİ DÖNDÜ

Koronavirüs vakalarında ve ölümlerinde ciddi bir artışla karşı karşıya olan Avrupa'nın en büyük iki ekonomisi ulusal sokağa çıkma kısıtlamalarına geri döndü.

AVRUPA'DA ALARM! SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GERİ DÖNDÜ

Avrupa ülkelerinde corona virüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayıları rekor kırarak artmaya devam ediyor.

"EZİLME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Cuma gününden itibaren Fransa'da yaşayanlar yalnızca iş ya da sağlık sorunları nedeniyle evlerinden ayrılabilecekler.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin "birincisinden daha zor olacağı şüphe götürmeyen ikinci bir dalga altında ezilme" riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu arada Almanya da, Fransa'daki kadar kapsamlı olmasa da ulusal karantina önlemleri getirdi.

Başbakan Angela Merkel, Pazartesi gününden itibaren restoranlar, barlar, spor salonları ve tiyatroların bir ay boyunca kapatılacağını açıkladı.

Yeni vaka sayıları, Çarşamba günü 310 can kaybı ve 24.701 vaka açıklayan İngiltere de dahil olmak üzere, Avrupa'da hızla artıyor.

"İKİNCİ DALGANIN DERİNLİKLERİNDEYİZ"

İngiltere'de yayımlanan yeni bir araştırma, her gün yaklaşık 100.000 kişinin virüse yakalandığını gösterdi. Ülkede bölgesel bir yaklaşımdan uzaklaşarak ulusal sokağa çıkma kısıtlamaları getirmesi için hükümete baskı artıyor.

Fransa'da günlük Covid-19 ölümleri Nisan ayından bu yana en yüksek seviyede. Ülkede Çarşamba günü 36.437 yeni vaka ve 244 can kaybı bildirildi.

Alman sağlık yetkilileri Perşembe günü, son 24 saat içinde 89 kişinin daha öldüğünü ve 16.774 ile vaka sayılarında rekor kırıldığını açıkladı.

Avrupa Birliği'nin en büyük ekonomilerine getirilen yeni sokağa çıkma kısıtlamaları haberleri Çarşamba günü finans piyasalarında keskin düşüşlere yol açtı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "İkinci dalganın derinliklerindeyiz" dedi. "Bence bu yılki Noel farklı bir Noel olacak."

Son Güncelleme: 29.10.2020 17:19:34
ETİKETLERsokağa çıkma yasağı