UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİYANA’DAKİ SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısında 4 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda 14 kişi yaralanırken, bazılarının durumunun ağır olduğu da bildirildi. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

VİYANA’DAKİ SALDIRIYI  DAEŞ ÜSTLENDİ

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polisin vurduğu saldırganın DAEŞ sempatizanı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Nehammer, saldırganı “kendisini DAEŞ’e yakın hisseden radikalleşmiş bir kişi” diye tanımladı. Nehammer, polis tarafından vurulan saldırganın 20 yaşında ve Kuzey Makedonya asıllı olduğunu açıkladı. Saldırganın geçen yıl Suriye’ye giderek DAEŞ’e katılmak istediğini belirten Nehammer, bunun yerine 25 Nisan 2019’da terör örgütüne üye olduğu suçlamasıyla 22 ay hapis cezasına çarptırıldığını ancak Aralık ayı başında erken tahliye edildiğini belirtti. Terörist Kujtim Fejzulai’nin Avusturya’ya iade edilmeden önce 4 ay boyunca Türkiye’de gözaltında tutulduğu da öne sürüldü.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da, olayı “iğrenç bir terör saldırısı” olarak nitelendirdi. Mücadelenin iki din arasında olmadığını ifade eden Kurz, “medeniyet ile barbarlık arasındaki mücadeleyi kararlılıkla sürdürecekleri” mesajı verdi. Kurz, saldırgan veya saldırganların Avusturya’nın “temel değerlerine, hayat tarzına ve demokrasisine yönelik nefret”le eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Kaçan saldırganın yakalanması için operasyonlar sürüyor.

İki Türk kahraman ilan edildi!

Saldırıda Recep Tayyip Gültekin isimli bir Türk genci de hafif yaralandı. Saldırı sırasında yaralı bir polis memuruyla bir kadına yardım eden Türkiye kökenli Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen sosyal medyada “kahraman” olarak karşılandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından iki gence teşekkür etti, “Recep Tayyip ve Mikail! Teşekkürler çocuklar. Sizlerle gurur duyuyoruz!” dedi. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da iki gence teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 4.11.2020 08:40:53
ETİKETLERavusturya  saldırı  deaş