UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD BAŞKANLIK YARIŞINDA SON DURUM NE?

Başkanlık yarışı oyların sayımı ile devam ediyor. Son verilere göre Donald Trump 214 delege alırken, Joe Biden ise 264 delege aldı. Mevcut ABD Başkanı Donald Trump ise bazı eyaletler için mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

ABD BAŞKANLIK YARIŞINDA  SON DURUM NE?

Trump "Wisconsin'in bazı bölgelerinde düzensizlikler tespit edildiği" iddiasıyla resmen oyların yeniden sayılmasını talep etti. Bu eyalette Biden ile Trump arasındaki farkın yüzde 1'den az olduğunu gösteriyor.

Michigan'da ise oyların sayılmasının durdurulmasını talep eden Trump kampanyasının buradaki gerekçesi ise "sandıkların açılması ve oyların sayılmasının izlenmesine erişimlerinin engellenmesi" olarak görünüyor. Michigan Detroit'te dün bazı protestocular oyların sayıldığı merkezin kapısının önüne gelmesi tansiyonu yükseltmişti.

Donald Trump ekibi için en kritik eyaletler arasında şu aşamada başı çeken Pennsyvania. Kampanya ekibi "anlamlı bir şeffaflık sağlanana kadar" oy sayımının durdurulması için iki dava açtı. Burada Trump'ın oy oranı yüzde 50.7, Biden'ın oy oranı ise 48.1.

Son tabloya göre; Demokrat Joe Biden'ın başkan olma ihtimali daha yüksek görülüyor. Wisconsin ve Michigan'da tablo değişmezse, altı delegenin bulunduğu Nevada'yı kazanması halinde Biden'ın başkanlığa uzanan yolu açılacak. 

Son Güncelleme: 5.11.2020 10:19:38
ETİKETLERtrump  biden  abd  seçim