UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DOLAR SERT DÜŞTÜ!

BDDK'nın yabancı bankalarla swap limitlerini esnetmesinin ardından dolar/TL'de düşüş gözlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki açıklamalarından sonra dolar 8’in altına indi.

DOLAR SERT DÜŞTÜ!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yabancı bankalarla yapılan swap işlemlerinde limitleri artırdı. Salı gününü 8.1588 seviyesinden kapatan Dolar/TL kuru normalleşme adımının ardından sabah saatlerinde geri çekildi.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu işlem tutarları toplamı, bankaların en son hesaplanan yasal özkaynaklarına oranı olarak belirlenen sınırlamanın vadesine 7 gün kalan işlemler için yüzde 2 yerine yüzde 5, vadesine 30 gün kalan işlemler için yüzde 5 yerine yüzde 10, vadesine 1 yıl kalan işlemler için yüzde 20 yerine yüzde 30 olarak yeniden belirlendi.

Swap limitlerinin Nisan ayında yasal özkaynakların yüzde 1'i ile sınırlandırılması sonrasında Temmuz ayından bu yana normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu adım ile ikinci kez yabancı bankalarla yapılan swap işlemlerinde limitler artırılmış oldu.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi.

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8,10 seviyelerinin altına indi. Saat 14:42 itibarıyla da 7,93 seviyesine kadar geriledi.

Son Güncelleme: 11.11.2020 14:43:53
ETİKETLERDolar