UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ADANA'DA CORONA YOK”

İçişleri Bakanlığınca tüm illere gönderilen genelge ile koronavirüs tedbirlerine ek olarak kalabalık açık alanlarda sigara içme yasağı getirilirken, Adana'da parkta sigara içerek bisiklet süren Enes Altunkaynak (19), "Adana'da yasak olmaz, burada koronavirüs yok" diyerek maskesiz ve korunaksız vakit geçirmeye devam etti.

 “ADANA'DA CORONA YOK”

Tüm dünyada vaka sayısı giderek artarken genellikle damlacık yoluyla bulaşan koronavirüsten korunmak için takılan maskeler, sigara içilirken indiriliyor. Hem kişiye hem de çevredekilere tehlike yaratan bu durum vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor. İçişleri Bakanlığı'nın tüm il valiliklerine gönderdiği 'koronavirüs tedbirleri' konulu ek genelge kapsamında bugün itibariyle tüm illerde vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokak, durak gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildi. 

'ADANA'DA YASAK OLMAZ'

Yasağa uymayarak parkta bisiklet sürerken sigara içen Enes Altunkaynak, "Adana'da yasak olmaz. Maskem cebimde ama takmadım, Adana'da koronavirüs olduğuna inanmıyorum. Çevremde birçok insan var korkmuyor, ben de korkmuyorum. Adanalılar korkar mı?" diye konuştu.

'KORKMAYA GEREK YOK'

Bankta dinlenirken sigara içen İbrahim Sarıdoğan (66) ise sigaraya çocuk yaşlardan itibaren başladığını belirterek, "Ailem bile bana bunu terk ettiremedi. 12 yaşında başladım ve kanım istiyor bunu. Koronavirüsten tedbir aldıktan sonra korkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Yakın temasta bulaşıyor" dedi.  


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 12.11.2020 21:51:10
ETİKETLERadana  coronavirüs