UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O İLDE 82 SOKAK VE CADDEYE KARANTİNA!

Kütahya'nın Emet ilçesinde Coronavirüs vaka sayısında artış nedeniyle 4 mahalledeki 82 sokak ve cadde, 14 gün süreyle karantinaya alındı.

O İLDE 82 SOKAK VE CADDEYE KARANTİNA!

Polis ve zabıta ekipleri, karantinaya alınan mahalle ve caddelere bilgilendirme yazıları astı.

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yaklaşık 12 bin nüfuslu Emet ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi'nde 58 cadde ve sokak, Hamam Mahallesi'nde 14 cadde ve sokak, Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 cadde ve bu caddeler üzerine bulunan evler ile Esentepe Mahallesi'nde 1'inci ve 4'üncü etap TOKİ konutları ve 6 caddede 14 gün süreyle karantina kararı aldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Emet Belediyesi zabıta ekipleri, karantinaya alına cadde ve sokaklar ile bölgelerde güvenlik tedbirleri alırken, kamu ve özel sektör çalışanları işlerine gidebilecek. Tarım ve hayvancılık ile uğraşanlar ve esnaf faaliyetlerine devam edecek.

Cumhuriyet Mahallesi'nde ekipler ile birlikte çalışmalara katılan Muhtar Mustafa Gencan, karantinaya alınanların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları ve muhtarlık tarafından karşılanacağını söyledi. Gencan, "Halkımızın kurallara uyarak sağlık ve güvenlik güçlerimize destek vermelerini bekliyoruz. İnşallah hep birlikte bu süreci atlatacağız" dedi. Karantina kararından 4 mahalledeki yaklaşık 5 bin kişinin etkileneceği belirtildi.

 

Son Güncelleme: 24.11.2020 22:04:12
ETİKETLERkarantina  corona  kütahya