UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILMAZ VURAL'IN SON DURUMU!

2. kez Coronavirüs'e yakalanan Yılmaz Vural'ın son sağlık durumu ne?

YILMAZ VURAL'IN  SON DURUMU!

Teknik direktör Yılmaz Vural Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımda alındı.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, tecrübeli teknik direktörün sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Çuhadaroğlu, “19 Kasım’da Covid-19 tanısı alarak tedavisine başlanan Yılmaz Vural, ayaktan takip edilmekteyken nefes darlığı gelişmesi nedeniyle, 24 Kasımda hastanemize yatırılmıştır. Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün (27 Kasım) öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumakta olup gelişmeler ailenin izniyle paylaşılacaktır.” dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında ve Tunç Arslanalp'ın sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Emre Kayıpmaz ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, teknik direktör Yılmaz Vural'la son durumuna değinildi.

Prof. Dr. Çetiner, “Virüsün mutasyona uğramasıyla ilgili bu zamana kadar ne aşı çalışmalarını aksatacak mutasyon ilerlendi ne de hastalığın öldürücülüğünün arttırıcılığını gösteren bir mutasyon izlendi. CDC, ‘hastalığı geçirenlerin ilk 3 ay test yaptırmaları gerekmiyor’ diye. Oxford Üniversitesinin sağlık çalışanları üzerinde yaptığı çalışma da ise antikor düzeylerinin 6 aya kadar uzadığını gösterdi. Salgının başından itibaren bu kaygılar vardı. Süreç içinde kesin olarak gösterildi ki bağışıklık kalıcı olarak ortaya çıkmıyor. Hastalık tekrar edebiliyor, reenfeksiyon görülebiliyor.” dedi. 

Son Güncelleme: 28.11.2020 13:24:04
ETİKETLERyılmaz vural