UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANNESİ 3 GÜNLÜK BEBEĞİNİ TUVALETTE TERK ETMİŞTİ!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde annesi tarafından bir iş yerinin tuvaletine terk edilen 3 günlük kız bebek devlet korumasına altına alındı. Kurum bakımında kalacak bebek, koruyucu aile programına dahil edilecek.

ANNESİ 3 GÜNLÜK BEBEĞİNİ TUVALETTE TERK ETMİŞTİ!

Olay, geçen 13 Kasım'da Çarşamba ilçesinde meydana geldi. Bir iş yerinin tuvaletine gelen E.K. adlı kadın, 3 günlük kız bebeğini bırakıp, kaçtı. İş yeri personeli tarafından bulunan bebek, ihbarla gelen sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Sağlık durumu iyi olan bebek bir süre Çarşamba Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde gözlem altında tutuldu.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından anne E.K.'yi tespit etti. E.K., evinde gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen annenin ifadesinde, Önce bırakmak istemedim ama sonra bırakmak zorunda kaldım. Üzgünüm, bırakmak zorundaydım. Bakacak durumum yok dediği öğrenildi. E.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KORUYUCU AİLE PROGRAMINA DAHİL EDİLECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri bebek için devreye girdi. 4 gün hastanede gözetim altında tutulan bebek daha sonra bakanlığa ait çocuk yuvasına yerleştirildi, devlet koruması altına alındı. Konulan ismi açıklanmayan bebeğin bundan sonraki süreçte kurum bakımında kalacağı ve koruyucu aile programına dahil edilerek aile yanında bakımının sağlanacağı öğrenildi. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 9.12.2020 15:23:40
ETİKETLERbebek