UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN AKAR'DAN ABD'NİN YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin yaptırım kararını sert sözlerle kınadı. Bakan Akar, “Müttefiklikle, mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmayan kararı kınıyoruz.” dedi.

BAKAN AKAR'DAN ABD'NİN  YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin aldığı yaptırım kararlarına tepki gösterdi. İki ülke arasındaki müttefiklik değerlerine vurgu yapan Akar, "Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır." sözleriyle ABD'ye tepki gösterdi.

Akar'ın konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

Ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilecektir. Bir NATO üyesi ülkeye yaptırımın, müttefiklik ruhuna zarar vermenin ötesinde müttefikler arasındaki güveni kökünden sarsacağı açıktır. Ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Ciddi bir hava ve füze tehdidi altındaki ülkemizin ve 83 milyon vatandaşımızın hava ve füze savunması dâhil güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmakta ve alınacaktır.

Savaşı'ndan bu yana müttefikimiz olan ABD ile mevcut askerî, politik durum çerçevesinde bölgesel ve küresel savunma ve güvenlik konularında iş birliği ve dayanışmaya dönülmesi, bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe de önemli katkılar sağlayacaktır.

Son Güncelleme: 15.12.2020 15:04:53
ETİKETLERhulusi akar