UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TATLISES’E SİLAHLI SALDIRI DAVASINDA YENİ GELİŞME!

İbrahim Tatlıses ve asistanı Buket Çakıcı ile şoförü Hakan Çalışkan'ın içinde bulunduğu arabaya 2011 yılında düzenlenen silahlı saldırı davası Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görüldü.

 TATLISES’E SİLAHLI SALDIRI  DAVASINDA YENİ GELİŞME!

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada "Kasten öldürmeye teşebbüs etmeye azmettirme" suçundan 26 yıldan 40 yıla kadar hapsi istenen  tutuklu sanık Abdullah Uçmak, "Bir kadının vurulmasından sorumlu olarak yargılanmak bana göre aşağılayıcı bir durumdur. Benim hiçbir zaman bir kadına veya çocuğa ateş etmeyeceğimi dosyanın asıl müştekisi olan türkücü de gayet bilir" dedi. Uçmak ayrıca ceza aldığı dosyanın her aşamasında FETÖ mensupları tarafından yargılandığını belirterek, yeniden yargılanmayı da talep etti.  

İSTENEN HAPİS CEZALARI

Müşteki Çakıcı’nın hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını ifade edilen mütalaada, sanık Abdullah Uçmak’ın iki müştekiye karşı işlediği “Kasten öldürmeye teşebbüs etmeye azmettirme" suçundan toplam 26 yıldan 40 yıla kadar hapsi istendi. Mütalaada sanıklar Ersin Altun ve Yunus Ayık’ın ise “Kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 26’yıldan 40’ar yıla kadar ayrı ayrı hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. . Sanık Emin Birdal’ın ise “Örgüt faaliyetlerinde kullanılması maksadıyla silah sağlama" suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istendi.

"KADINA ATEŞ ETMEYECEĞİMİ TÜRKÜCÜ DE BİLİR"

Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu sanık Abdullah Uçmak ise “Bir kadının vurulmasından sorumlu olarak yargılanmak bana göre aşağılayıcı bir durumdur. Benim hiçbir zaman bir kadına veya çocuğa ateş etmeyeceğimi dosyanın asıl müştekisi olan türkücü de gayet bilir. Nitekim Buket isimli müşteki benden şikayetçi olmadığını, kendisini yaralayanlardan şikayetçi olduğunu söylemişti. Kadının vurulmasından dolayı bana yapılan yargılamayı aşağılama olarak kabul ediyorum" dedi. Uçmak "Asıl dosyanın soruşturmasını yapan polisler, savcılar, hakimler, Yargıtay üyelerinin tamamı meslekten ihraç edildi. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı aranıyor, biri de çekyatın içinde yakalandı. Ceza aldığım dosyanın her aşamasında FETÖ mensupları yer aldılar. Bu nedenle yeniden yargılanmayı gerekirse cezalandırılması ancak örgüt mensubu olmayan kişilerce yargılanmayı talep ediyorum" diye konuştu.  Mütalaaya karşı savunma yapmaları için taraf avukatlarına süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

 

Son Güncelleme: 16.12.2020 13:18:43
ETİKETLERibrahim tatlıses