UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HOLLANDA'YA UÇUŞ KISITLAMASI KALDIRILDI!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Covid-19'un bazı Avrupa ülkelerinde mutasyon sonucu daha hızlı yayıldığının tespit edilmesi üzerine, uçuşların durdurulduğu ülkelerden Hollanda'yı çıkardı.

HOLLANDA'YA UÇUŞ  KISITLAMASI KALDIRILDI!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, virüsün mutasyona uğrayarak daha hızlı yayıldığı haberleri üzerine, İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika uçuşlarını ikinci bir karara kadar durdurmuştu.

Yeni alınan karar sonrası, Türkiye ile Hollanda arasında uçuşlar bugün yeniden başladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından, konuya dair NOTAM paylaşıldı.

Bu NOTAM'da, İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika arasında yapılan uçuşların kısıtlanmalar yer alırken, uçuş yasağı getirilen ülkelerden Hollanda'nın listeden çıkarıldığı görüldü.

NOTAM nedir?

NOTAM (Notice to airmen), havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri. İlgili havacılık otoriteleri ve hava meydanları tarafından yayımlanır.

NOTAM, uçuş harekâtı ile ilgili görevlilere herhangi bir çalışma, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı ile her türlü değişikliklere ait bilgileri zamanında duyurmak için yapılan ikazdır.

 

Son Güncelleme: 23.12.2020 14:29:10
ETİKETLERhollanda  coronavirüs  türkiye