UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİHA'LAR NATO'NUN AYARLARINI BOZDU!

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı Karabağ harekatında Türkiye üretimi SİHA'lar etkin şekilde kullanılmasından sonra NATO, SİHA'ların savaştaki rolünü incelemek üzere olağanüstü toplandı. Gizli toplantıyla ilgili konuşan ve Alman Savunma Bakanlığı uzmanı şu ifadeleri kullandı: Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edersek, kaybettik.

SİHA'LAR NATO'NUN AYARLARINI BOZDU!

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı Karabağ harekatında Türkiye üretimi SİHA'lar etkin şekilde kullanıldı. Dünyanın saniye saniye takip ettiği savaşa dair en stratejik hamleler ve o hamlelere ilişkin görüntüler SİHA'larca servis edildi. NATO, SİHA'ların savaştaki rolünü incelemek üzere olağanüstü toplandı. Gizli toplantıyla ilgili konuşan ve Alman Savunma Bakanlığı uzmanı şu ifadeleri kullandı: Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edersek, kaybettik. Azerbaycan'ın iki aydan kısa bir süre içinde Karabağ'daki 26 yıllık Ermenistan işgaline son vermesi dünya çapında yankı uyandırdı. Doğu ve Batı ülkelerinin gündemini meşgul eden harekat, SİHA'ların etkisi ve propaganda gücüyle öne çıktı.


NATO APAR TOPAR TOPLANTILAR DÜZENLENDİ

 

Batı medyasında konuyla ilgili önemli ipuçları paylaşıldı. Alman medyasının verdiği bilgilere göre; NATO’nun silahlanma stratejisi tartışmaya açıldı. Söz konusu sürecin yeniden değerlendirilmesi için toplantılar serisi planlandı ve bunlardan biri Berlin'de düzenlendi. Amerikan heyeti bu toplantıya yüksek güvenlikli hatlardan 'online' olarak katıldı.


GÖRÜNTÜLER TEK TEK İNCELENDİ

 

Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında kurduğu üstünlüğün masaya yatırıldığı toplantıda SİHA'ların rolü geniş yer tuttu. Görüntüler tek tek izlenerek yüzlerce tank, panzer, hareketli ve sığınak-karakol gibi hareketsiz unsurların imha edilişine dair videolar izlendi.

ALMAN UZMAN: BÖYLE GİDERSEK KAYBEDERİZ

 

Berlin'deki toplantıların sonuncusuna katılan Alman Savunma Bakanlığından bir uzman, isminin gizli tutulması kaydıyla sadece şu ifadeleri kullanmakla yetindi: Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edersek, kaybettik.

 

 

Son Güncelleme: 28.12.2020 17:33:08
ETİKETLERSİHA  NATO