UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD’DE BİR KADIN İDAMA MAHKUM EDİLDİ!

ABD’de Lisa Montgomery adındaki kadın, 2004 yılında Bobbie Jo Stinnett adlı 23 yaşındaki hamile bir kadını öldürmüş, sonrasındaysa karnını yararak bebeğini çalmaya çalışmıştı. Olayın ardından hapse atılan Montgomery’ye duruşmasının ardından idam cezası verilmişti.

ABD’DE BİR KADIN İDAMA MAHKUM EDİLDİ!

Montgomery’nin idamının 8 Aralık’ta, zehirli iğneyle infaz edileceğini açıklanmıştı. İdam, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Lisa Montgomery’nin idamı, yeni başkan Joe Biden göreve gelmeden, 12 Ocak tarihinde Indiana’daki Terre Haute’de zehirli iğneyle gerçekleşecek. Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha başvuru yapmaya hazırlanıyor.

ANNESİNİN KARNINDAN ALINAN KIZ YAŞIYOR

Lisa Montgomery, mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu sandığını, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti. Hakkında idam kararı verilen 52 yaşındaki Montgomery, ABD’de 68 yıl sonra idam edilecek ilk kadın olacak.

Öte yandan Bobbie Jo Stinnett’in öldürüldükten sonra karnından alınan bebeği olaydan sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Victoria Jo Stinnett şu anda 16 yaşında bir genç kız.

Son Güncelleme: 3.01.2021 19:02:32
ETİKETLERİDAM  ABD  KADIN