UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA’DA REKLAM YASAĞI!

8 Ocak Cuma günü itibariyle Sosyal Medya’da yeni dönem başlıyor!.. Kanun gereği, cuma itibariyle (gereken düzenlemeleri yapmadıkları için) Sosyal Medya’da reklam almak/reklam vermek yasaklanıyor! Dikkat büyük cezalar var!

SOSYAL MEDYA’DA REKLAM YASAĞI!

Sosyal Medya’da yeni bir döneme daha giriliyor.

8 Ocak Cuma günü itibariyle sosyal medyada artık reklam almak, reklam vermek yasaklanıyor.

Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok ve Youtube henüz gerekli düzenlemeleri yapmadıkları ve Türkiye’de, “kısaca” yerleşim yapmadıkları için verilen para cezalarından sonra sıra reklam uygulamasına geldi.

Yarın gece 00.00 itibariyle sözü edilen sosyal medya mecralarında Türkiye’de satılan ürünlerin reklamını vermek/almak/yayınlamak yasak… Bu ceza sadece kurumlar değil, şahıslar için de geçerli… Çeşitli konularda ünlü olan isimler de yine sözü edilen sosyal medya hesaplarında reklam yapamayacaklar. Yaparlarsa çok ciddi para cezalarıyla karşılaşacaklar. Hatta kanuna karşı gelmenin çok ciddi başka cezalarının da olabileceği belirtiliyor. Çünkü bu karardan sonra ısrarla reklam veren ya da yapanlar/alanlar/yayınlayanlar için en büyük tehlike ceza miktarının(!) yapılan açıklamalarda yer almaması… Bu durum ceza konusunda istendiği miktarda ceza kesilebileceği anlamına geliyor.

Youtube, Instagram, Facebook, Twitter ve Tiktok’tan sadece Youtube, Türkiye’deki kanuna uyacağını açıklamıştı. Ancak yapılması gerekenleri daha yerine getirmediler.

Zaten sosyal medya mecraları şayet gerekenleri yaparsa, bu kez lisanssız süreli yayın/paylaşım yapmak imkansız hale gelecek. Bu da sosyal medyayı artık legal ve kurumsal bir hale getirecek. Hakaret, aşağılama, yalan haber yayma v.s konuları da ortadan kalkacak.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 6.01.2021 18:41:38
ETİKETLERinstagram  twitter  tiktok  sosyalmedya  reklam  reklamveren  unluler