UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP'IN "İSYANA TEŞVİK"LE SUÇLANDIĞI AZİL MADDESİ KABUL EDİLDİ!

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Başkan Donald Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi

TRUMP'IN "İSYANA TEŞVİK"LE SUÇLANDIĞI AZİL MADDESİ KABUL EDİLDİ!

ABD 6 Ocak'taki kanlı Kongre baskınının ardından tarihi günler yaşıyor. Başkan Donald Trump'ın dört kişinin hayatını kaybettiği hadiseleri kışkırttığı gerekçesiyle azledilmesi yolundaki teklif, Temsilciler Meclisi'nde oylandı. Üyelerin çoğunluğu Trump'ın azledilmesi gerektiğini beyan etti. Fakat bu, Trump'ın görevden alınacağı anlamına gelmiyor. Son sözü yargılama makamına dönüşecek olan Senato söyleyecek...

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınması için 221 Demokrat, 10 da Cumhuriyetçi Kongre üyesi lehte oy kullandı. Bu sonuçla Trump, hakkında iki kez azil kararı alınan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

20 OCAK...

Temsilciler Meclisi'nden çıkan bu karar Trump'ın azledildiği anlamına gelmiyor. Trump'ın azli için Temsilciler Meclisi kararının ardından yargılama makamına dönüşecek olan Senato'nun da onayı gerekiyor.

Senato'daki yargılama işleminin ise Beyaz Saray'da devir-teslimin yapılacağı 20 Ocak'tan önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

20 Ocak'ta Senato'da çoğunluk yeni Başkan Yardımcı Kamala Harris'in katılımıyla bir üye farkla Demokratların lehine dönecek.

Fakat Başkan Trump'ın azledilmesi için teklifin Senato'dan 3'te 2 destekle geçmesi gerekiyor. Bu da en az 17 Cumhuriyetçi senatörün bu yönde oy vermesi anlamına geliyor.

Son Güncelleme: 14.01.2021 00:49:25
ETİKETLERTRUMP