UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİN, VİRÜSÜ İNCELEMEYE GELEN DSÖ EKİBİNE ZORLUK ÇIKARTIYOR

1 yıldan uzun süredir tüm dünyada hayatı kabusa çeviren koronavirüsün kaynağı sonunda araştırılmaya başlanıyor ancak Çinli yetkililerin bu konuda zorluk çıkartmaya devam ettiği bildirildi. Virüsün ilk çıktığı Çin'in Wuhan kentine giden DSÖ ekibi gördüğü muamele karşısında şaşkına döndü.

ÇİN, VİRÜSÜ İNCELEMEYE GELEN DSÖ EKİBİNE ZORLUK ÇIKARTIYOR

Dünya Sağlık Örgütü bilim insanlarından oluşan bir ekip, koronavirüsün kökenini araştırmak için dün Wuhan'a gitti ancak Singapur'da iki bilim insanı, Çin'in utanç verici keşiflerin önlenmesi için burada tutuldu.

Bir Çin hükümeti sözcüsü bu hafta, DSÖ ekibinin Çinli bilim insanlarıyla 'görüş alışverişinde bulunacağını' söyledi ancak kanıt toplamalarına izin verilip verilmeyeceğine dair açıklamada bulunmadı.

Çalışmalarına başlamadan önce iki hafta karantinaya alınacak 13 ziyaretçi, gecikmeli seyahatlerinde Singapur'dan geldikten sonra Çinli yetkililer tarafından tehlikeli maddelere karşı giyilen kıyafetler içinde karşılandı.

Pekin, kapsamlı bir soruşturma için uzun süredir baskıya direniyordu ve virüsün Wuhan'dan kaynaklanmayabileceği teorilerini öne sürdü, ancak DSÖ ekibine Çinli yetkililerle ancak aylarca süren görüşmelerin ardından izin verildi.

Ancak Singapur'da Kovid-19 testleri pozitif çıkınca diğer iki kişinin girişi reddedildi. Halbuki tüm ekip, altın standart olan PCR testini kullanmış ve negatif çıkmıştı.

Ekip, erken enfeksiyon kümeleriyle bağlantılı hayvan pazarını araştıracak olsa da, Donald Trump ve başka figürlerin öne sürdüğü gibi virüsün bir Wuhan laboratuvarından yanlışlıkla salınıp salınmadığını değerlendirme planları yok.

Sydney Üniversitesi'nde sağlık uzmanı olan Adam Kamradt-Scott, bürokratik gecikmenin 'Çinli yetkililerin müdahale etmeye çalışıp çalışmadığı sorusunu gündeme getirdiğini' söyledi.

Ekip, iki bilim insanının antikor test sonuçları nedeniyle Singapur'da tutuklanmasının ardından daha fazla engelle karşılaştı.

 

 

Son Güncelleme: 15.01.2021 19:01:49
ETİKETLERDSÖ  coronavirüs