UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE 'SAVAŞ SEBEBİ' SAYDI!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 5 yıllık aradan sonra pazartesi günü İstanbul'da gerçekleştirilecek istikşaf! görüşmelerin 6l'inci turu öncesinde, ilişkileri gerecek açıklamalar yaptı. Türkiye'nin yanıtı gecikmedi.

TÜRKİYE 'SAVAŞ  SEBEBİ' SAYDI!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Yunanistan'ın batısındaki İyon denizinde karasularını 6 milden 12 mile genişletmesini öngören ve bugün oylanacak yasa tasarısı ile ilgili parlamentoda provokatif bir konuşma yaptı.

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Dışişleri Bakanı Dendias, "Bir sonraki adımın, Yunan karasularının Girit adasının güneyi ve doğusunda da genişletilmesi olacağını" söyledi.

TÜRKİYE OYBİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ: SAVAŞ SEBEBİ

Dendias ayrıca, karasularının "egemenlik konusu" olduğunu ve kimseyle müzakere etmeyeceklerini ileri sürdü. Söz konusu açıklamalar, Yunan haber sitelerinde manşetlerden duyuruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yunanistan'ın Ege'de karasularını genişletmesini "savaş sebebi" sayacağını içeren bir bildiriyi, 1995'te oybirliği ile kabul etmişti.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT YANIT

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın azınlıklar açıklamasına tepki göstererek, "Yunanistan Dışişleri Bakanı böyle vahim açıklamalar yapmadan önce aynaya bakmalı, önce kendi evinin önünü süpürmelidir" dedi.

Son Güncelleme: 20.01.2021 08:44:33
ETİKETLERtürkiye  yunanistan