UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'DEN İL İL UYARI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki haftanın hava durumu tahminlerini yayınladı. İstanbul'a kar geliyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerine kadar ülkenin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor.

METEOROLOJİ'DEN İL İL UYARI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminlerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a yağan kar yağışı sonrası bir uyarı daha geldi.

Açıklamada, 'Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir il geneli, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat!' denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi; Rüzgarın; Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli, kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!

Öte yandan İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yağan kar sonra gözler Salı gününe çevrildi. Yayımlanan son haritada salı gecesinden itibaren İstanbul'un yüksek kesimlerine kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI: YARIN GELİYOR

Marmara, Ege'nin batısı ve Batı Akdeniz'de sağanak, kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor, diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale'nin güneyi, İzmir geneli ve Balıkesir’in batısında yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney, güneybatıdan yer yer kuvvetli, kuzey Ege kıyıları ile Marmara'nın batısı ve güneyinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

İSTANBUL'A KAR GERİ GELİYOR!

İstanbul’da salı akşamı beklenen ani soğuma ile birlikte kentte kar yağma sınırı da aniden düşüşe geçecek. Kar yağma sınırı, belirli bir rakımın üstünde kar yağışının beklendiğini ifade etmek için kullanılan terimdir. Soğuk hava öncesi 1500 metrelerde olan kar yağma sınırı soğuk havanın giriş yapmasıyla birlikte deniz seviyesine doğru inmeye başlayacak.

Havaforum'da yer alan bilgilere göre; Beklenen soğuk hava dalgasının 28 Ocak Çarşamba gecesi ve 29 Ocak Perşembe sabah saatleri itibarıyla İstanbul’dan çekilmeye başlamasıyla kar yağma sınırı tekrar yükselecek ve kar şehir merkezinden uzaklaşacak.

27-28 Ocak Çarşamba ve Perşembe günü şehir merkezinin ve sahil şerinde yer alan ilçelerin yağışın büyük bir kısmını karla karışık yağmur ve yağmur şeklinde alması; Aydos, Alemdağ, Kayışdağı, Çamlıca gibi şehirin yüksek kesimlerinde ise yağışın Salı gecesinden itibaren genellikle kar şeklinde düşmesi, beyaz örtü oluşması, hatta bu noktalarda kar örtüsünün yer yer 5-10 santimetreye kadar çıkması bekleniyor.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.01.2021 17:32:05
ETİKETLERİSTANBUL KAR