UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Meteoroloji, birçok ili yoğun kar yağışı, kuvvetli fırtına ve çığa karşı uyarırken bugün için çok sayıda ilde alarm verildiği görüldü.

METEOROLOJİDEN YOĞUN  KAR YAĞIŞI UYARISI!

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz'in kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Kıyı Ege, Çanakkale, Mersin ve Antalya'nın batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevreleri ile Ankara'nın kuzeyi (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Kahramankazan) ile Bolu'nun güneydoğusunda (Seben, Kıbrısçık, Dörtdivan, Gerede, Yeniçağa ve Bolu il merkezi) yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-90 km/sa) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Son Güncelleme: 30.01.2021 09:00:50
ETİKETLERmeteoroloji  hava durum  sağanak  yağmur  güneş