UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

E-DEVLET'E GİRDİ, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar “icra ve dava dosyalarınızı kapatacağız” kandırdıkları baba ve oğuldan 65 Bin lira aldı. E devlet uygulamasından dosyalar silindi. Ancak gerçek eve gelen tebligatla ortaya çıktı.

E-DEVLET'E GİRDİ, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday'ın haberine göre, Edip Tokyay icralık oldu. Borcunu ödeyemediği için de hakkında hapis kararı verildi. Baba Beşir Tokyay da hapis cezasını kaldırmak için çare aramaya başladı. Bir arkadaşının vasıtasıyla kendisini MİT mensubu olarak tanıtan üç kişiyle tanıştı.

Beşir Tokyay’dan oğlunun bilgilerini alan dolandırıcılar, dosyaları kapatmak karşılığında 65 bin lira para istedi. Aile de istenilen paranın bir kısmını verdi. Dolandırıcılar bir süre sonra Tokyay Ailesine dosyaları kapattıklarını, “E devlet” uygulamasından kontrol etmelerini söyledi. E-Devlete bakan baba ve oğul icra ve dava dosyalarının silindiğini görünce dolandırıcılara istedikleri parayı verdiler.

Ancak bir süre sonra eve tebligatlar gelince dolandırıldığını anlayan baba Tokyay soluğu polis merkezinde aldı. Polisle işbirliği yaparak dolandırıcılarla tekrar buluşma ayarladı. Buluşmaya gelen Kadir L. polis ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ancak 3 aylık tutukluluk sürecinin ardından Kadir L. tahliye edildi. Duruma tepki gösteren Avukat Hilal Karabulut, “Dosyadaki sanık konumundaki kişi ve ihbarda bulunduğumuz iki şahsın suç kaydı mevcut. Gün geliyor belediye mensubu olarak kendilerini tanıtıyor. Gün geliyor MİT mensubuyum diye insanlara kendilerini tanıtarak, insanları dolandırıyor. Bu kişinin birden fazla bu tarz kaydının olması bu suçu meslek haline getirdiğini göstermekte” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 2.02.2021 13:25:14
ETİKETLERDOLANDIRICI