UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'NEFES ALAMIYORUZ BOLSONARO, İSTİFA ET!'

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Brezilya'da halk Devlet Başkanı Bolsonaro'nun koronavirüsle ilgili yorumlarına daha fazla dayanamayarak sokağa döküldü.

'NEFES ALAMIYORUZ  BOLSONARO, İSTİFA ET!'

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede son 24 saatte 595 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 225 bin 99’a, 24 bin 591 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 9 milyon 229 bin 322’ye yükseldi.

Brezilya'nın ticaret merkezi Sao Paulo eyaleti, 1 milyon 779 bin 722 vaka ve 53 bin 90 ölümle "ülkenin salgından en çok etkilenen bölgesi" olarak öne çıkıyor.

ABD ve Hindistan'ın ardından dünyada en çok vakanın görüldüğü Brezilya'da iyileşenlerin sayısı 8 milyon 77 bin 967’ye ulaştı.

Güney Amerika ülkeleri, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyon geçirmiş türünün yayılmasını önlemek için Brezilya'ya seyahat kısıtlaması getirdi.

Kolombiya, Peru, Arjantin ve Guyana, Kovid-19'un daha hızlı yayılan mutasyon geçirmiş türünün yayılmasını önlemek amacıyla, ABD'nin ardından Kovid-19 kaynaklı en fazla ölümün görüldüğü Brezilya'ya yapılacak seyahatleri geçici olarak durdurma kararı aldı.

BREZİLYA'DA 'OKSİJEN' KRİZİ BAŞLADI

Brezilya'nın Manaus kentinde koronavirüs nedeniyle sağlık sisteminin çökmesinde ihmali olduğu iddia edilen Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello hakkında ise soruşturma başlatılmıştı.

Amazon yağmur ormanlarındaki 2 milyon nüfuslu Manaus'ta Kovid-19 sebebiyle tıka basa dolan hastanelerde oksijen tüpü tükendi.

Ay başında 2'nci salgın dalgasının vurduğu kentte çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Yüksek Mahkeme, federal polise ihmal iddialarının hedefindeki Sağlık Bakanı Pazuello hakkında soruşturma yürütmesi için 60 günlük yetki verdi.

BOLSONARO BİR KEZ DAHA İNFİAL YARATTI

 

Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro'nun koronavirüs salgını başladığından beri devam eden tavrı kriz yaratmaya devam ediyor. Virüsü asla ciddiye almayan, salgının başından beri yaşanan krizleri idare etmekte zorlanan, maske takmaktan kaçınan ve yaptığı açıklamalarla halkın güveninin kaybederek tepki toplayan Bolsonaro için ülkede şiddetli protesto gösterileri düzenlenmeye başladı.

Jair Bolsonaro, oksijen sıkıntısı yüzünden ölen koronavirüs hastaları olmasına ve hastaneler kapasitelerini doldurduğu için oksijen sıkıntısı yaşanmasına rağmen yaptığı açıklamalarla büyük tepki topladı. Bolsonaro yaptığı açıklamada oksijen sıkıntısını çözmenin devletin görevi olmadığını ifade ederek neredeyse solunum sıkıntısı çeken ve hastanelerde oksijen tüpü olmadığı için ölen vatandaşlarını umursamadığını ifade edince halk sokağa döküldü. Brezilya'da oksijen tüpü olmadığı için hastanelerde en az 11 koronavirüs hastasının solunum sıkıntısı nedeniyle öldüğü bildirilmişti.

Rio de Janeiro ve Sao Pãulo gibi kentlerde protesto gösterileri düzenleyen Brezilyalılar Bolsonaro'nun açıklamalarına tepki göstererek istifaya davet etti. Başlarına plastik torbalar geçiren ve 'Nefes alamıyoruz' diyerek oksijen sıkıntısını protesto eden vatandaşlar salgından en şiddetli şekilde etkilenen ülkelerinin sesini dünyaya duyurmaya çalıştı; o anlar dünyanın en büyük haber ajanslarının servis ettiği çarpıcı fotoğraflarda görüntülendi.

Son Güncelleme: 2.02.2021 13:31:56
ETİKETLERbrezilya